Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Εκλογές μέσα στον Ιούλιο;

Εκλογές μέσα στον Ιούλιο;  
 Πολλά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν πλέον ανοιχτά για εκλογές. Άλλοι δίνουν και ημερομηνία, ενώ οι περισσότεροι συμφωνούν ότι οι κάλπες θα στηθούν μέσα στον Ιούλιο.
Καθημερινά ο κατάλογος των υπουργών και των στελεχών που αναφέρονται σε εκλογές μεγαλώνει. Πλέον η λέξη δημοψήφισμα που επικρατούσε στα χείλη των περισσοτέρων έχει αλλάξει και οι περισσότεροι μιλούν για εκλογές. Εκλογές λέει ο Ν. Φίλης, ο Α. Μητρόπουλος ενώ από σήμερα προστέθηκε στον κατάλογο και ο Δ. Στρατούλης.

Μάλιστα ενώ ορισμένοι μιλούν για εκλογές στις 5 Ιουλίου ο υπουργός (μετρώντας τις μέρες που μάλλον δεν ... βγαίνουν) μίλησε γενικότερα για τον Ιούλιο.

Άλλα στελέχη ωστόσο, όπως ο Κ. Χρυσόγονος λένε ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες θα οδηγηθεί ο λαός στις κάλπες κάθε άλλο παρά ιδανικές θα είναι καθώς οι οικονομική πίεση για οικονομική ασφυξία από τη μεριά των δανειστών θα ενταθεί...
Την ίδια στιγμή όμως και ενώ το σενάριο των εκλογών το... ζεσταίνουν κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ η αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι οι εκλογές πρέπει να αποφευχθούν.

Ώρα για εθνική συνεννόηση, λέει ο Α. Σαμαράς, ενώ ο Σ. Θεοδωράκης τονίζει ότι ο Α. Τσίπρας πρέπει να ελέγξει το εσωκομματικό μέτωπο και να φέρει συμφωνία.

Το μήνυμα πάντως από το Μαξίμου απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας ήταν σαφές εδώ και ημέρες μέσω του Ν. Παππά που είπε ότι ο Α. Τσίπρας, Παπαδήμος δεν γίνεται και έτσι γυρνάμε ξανά στην αφετηρία, δηλαδή στο ενδεχόμενο εκλογών...
newsit.gr