Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΗ Superleague - Αγωνία για 5 για μια θέση παραμονής

Θρύλε, νίκη, στο δεύτερό σου σπίτι!

Το τελευταίο του παιχνίδι στη φετινή Superleague δίνει απόψε στα Χανιά ο Ολυμπιακός. Αντιμετωπίζει τον Πλατανιά και θέλει τη νίκη προκειμένου να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή σεζόν, αλλά και για να πάρει ψυχολογική ανάταση ενόψει τελικού Κυπέλλου με την ομάδα της Ξάνθης.
Οι Πειραιώτες βρίσκονται από χθες στην Κρήτη με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρινάκη και πραγματικά έγινε «χαμός» από τους ΓΑΥΡΟΥΣ που υποδέχτηκαν την αποστολή.
Όπου και να πηγαίνει αυτή η ομάδα, γίνεται αντικείμενο λατρείας και σίγουρα το καλύτερο δώρο που μπορούν να κάνουν οι Πειραιώτες, είναι να πάρουν τη νίκη μέσα στα Περιβόλια, στον τελευταίο αγώνα για τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα.

Ο Βίτορ Περέιρα ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία δεν συμπεριλήφθηκαν οι Μποτία, Σαντάνα (ατομικό), Ελαμπντελαουί, Γιαννούλης, Στρέζος αλλά και ο Ντοσεβί που έμεινε προληπτικά εκτός προπόνησης.
Αναλυτικά η αποστολή: Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Αυλωνίτης, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντομίνγκεζ, Διαμαντάκος, Ντουρμάζ, Σαλίνο, Φουστέρ, Μαζουακού, Μπενίτες, Μπουχαλάκης, Κασάμι, Εντινγκά, Σιόβας, Μήτρογλου, Χάρα.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ

Ο Πανιώνιος, ο Πλατανιάς, η Καλλονή, ο Πανθρακικός και ο Λεβαδειακός μάχονται απόψε για να διατηρηθούν στη Σούπερ Λίγκα. Μία εξ' αυτών θα αποχαιρετήσει την κατηγορία στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στα πλέι οφ, όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Αμφότεροι αγωνίζονται για τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια και την πρώτη για την εκκίνηση των πλέι οφ.


Τι ακριβώς χρειάζονται οι ομάδες για να σωθούν

-Ο Πλατανιάς και η Καλλονή υποδέχονται τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο αντίστοιχα και χρειάζονται ένα πόντο για να σωθούν, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα άλλα ματς.

-Ο Πανιώνιος μένει στην κατηγορία με νίκη επί του ΠΑΟΚ, ενώ αν έρθει ισόπαλος, θα πρέπει να μη νικήσει ο Λεβαδειακός τον Εργοτέλη πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ περισσότερα απ' όσα οι “κυανέρυθροι”.

-Ο Πανθρακικός θέλει νίκη επί της SKODA Ξάνθης. Ακόμα και στην περίπτωση που νικήσει ο Λεβαδειακός τον Εργοτέλη, υπερτερεί στην ισοβαθμία μαζί του. Οι Ακρίτες δηλαδή παραμένουν αν αν φέρουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Βοιωτούς.

-Ο Λεβαδειακός θα πρέπει να νικήσει στο Παγκρήτιο τον Εργοτέλη και έπειτα θα περιμένει να μη νικήσει ο Πανθρακικός την Ξάνθη ή να κάνει διπλό είτε ο Ολυμπιακός, είτε ο ΠΑΟΚ ή ο Ατρομήτος.

Η τελευταία αγωνιστική (κοινή ώρα έναρξης στις 19:00)

Καλλονή-Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα
Εργοτέλης-Λεβαδειακός
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός-Βέροια
Πανθρακικός-Ξάνθη
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ
Πλατανιάς-Ολυμπιακός


Στις ισοβαθμίες τα κριτήρια κατάταξης είναι τα εξής

α) Οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες
β) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες
γ) H καλύτερη επίθεση