Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις στη FIFA! Ξανά πρόεδρος ο Μπλάτερ

Ραγδαίες εξελίξεις στη FIFA! Ξανά πρόεδρος ο ΜπλάτερΓια 5η φορά, ο Ζεπ Μπλάτερ εξελέγη πρόεδρος της FIFA. Ο Έλβετος επανεξελέγη, καθώς ναι μεν δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία που απαιτούνταν (τα 2/3 των ψήφων), ωστόσο ο Πρίγκιπας Άλι αποσύρθηκε κι έτσι ο δεύτερος γύρος δεν διεξήχθη ποτέ.

Η κυριαρχία του Μπλάτερ είχε γίνει εμφανής από την πρώτη, ήδη, ψηφοφορία, όπου συγκέντρωσε 133 ψήφους, έναντι 73 του αντιπάλου του, Πρίγκιπα Άλι, κι έτσι ο πρόεδρος της FIFA παραμένει για 5η διαδοχική ψηφοφορία στη θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Πρίγκιπας Άλι ευχαρίστησε, μιλώντας στο πόντιουμ του 65ου συνεδρίου της FIFA, όλους όσους είχαν το θάρρος, όπως είπε, να τον ψηφίσουν. Την υποψηφιότητά του είχε στηρίξει, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Παρά το μεγάλο σκάνδαλο που "έσκασε" τις τελευταίες ημέρες, ο Μπλάτερ κατάφερε να διατηρήσει τη βάση των υποστηρικτών του, δείγμα της δύναμης και των γνωριμιών που έχει "χτίσει" στη FIFA, καθώς πριν αναλάβει την προεδρία, ήταν και γενικός γραμματέας, βρισκόμενος στα ενδότερα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από το 1981!

Ο 79χρονος Μπλάτερ, μετά τη νέα νίκη του, δήλωσε:

"Σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε για ακόμη 4 χρόνια στην προεδρία της FIFA. Θα βρίσκομαι αρχηγός στο τιμόνι της ομοσπονδίας. Χρειαζόμαστε γυναίκες στην ομοσπονδία. Δεν θα αλλάξουμε κάτι στις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είμαι ένας άνθρωπος με πίστη και ελπίζω ο Θεός, ο Αλλάχ να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε τη FIFA. Μετά από 4 χρόνια, θα παραδώσω στο διάδοχο μου μια ισχυρή ομοσπονδία. Μου αρέσει η δουλειά μου, αλλά δεν είμαι τέλειος. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αλλά μαζί θα τα καταφέρουμε. Let's go FIFA", ήταν τα πρώτα του λόγια, μετά την επικράτηση του, διευκρινίζοντας αμέσως ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει το Παγκόσμιο Κύπελλο από το Κατάρ ή τη Ρωσία. 

newsit.gr