Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους δανειστές: Εάν μας αφήσετε να καταρρεύσουμε η Ευρώπη θα πλημμυρίσει από μετανάστες και τζιχαντιστές

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους δανειστές: Εάν μας αφήσετε να καταρρεύσουμε η Ευρώπη θα πλημμυρίσει από μετανάστες και τζιχαντιστέςΜετά τα αυστηρά μηνύματα και τις προειδοποιήσεις από την πλευρά των δανειστών, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς πέρασε στην αντεπίθεση κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα της Λετονίας.


Όπως μεταδίδουν και τα περισσότερα γερμανικά μέσα, ο κ. Νίκος Κοτζιάς μεταξύ άλλων έστειλε σαφές μήνυμα στους εταίρους λέγοντας πως εάν αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει οικονομικά τότε στην Ευρώπη θα υπάρξουν δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή σημειώσε πως τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική χαρακτηρίζοντάς την σαν δρεπάνι.

Καλεί μάλιστα την Ευρώπη να βρει άλλον τρόπο συμπεριφοράς προς την Ελλάδα, μιλώντας για τη γεωστρατηγική αναγκαιότητα της χώρας. Μάλιστα, κατηγορεί κύκλους της Ευρώπης οπως ήθελαν να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες ημέρες, προειδοποιώντας πως κάτι τέτοιο θα φέρει δεξιό εξτρεμισμό και χάος.

Αναφερόμενος στη Γερμανία σημείωσε χαρακτηριστικά: "οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. ΟΚ... Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά... ".

Και αμέσως πρόσθεσε με βάση τα παραπάνω πως επίσης κανείς δεν μπορεί να αρνείται στην Ελλάδα όσα έχουν δοθεί στη Γερμανία, εννοώντας τη διαγραφή το γερμανικού χρέους μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση του κ. Κοτζιά αποτελεί πρώτο θέμα στα περισσότερα γερμανικά μέσα και έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Βερολίνο.

newsit.gr