Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ..


 Συνεδρίασε χθες Πέμπτη , στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα  υπό την προεδρεία του Προέδρου της , Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη, η Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ
Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε μεταξύ άλλων τα μέλη της επιτροπής γιά την πορεία των επίκαιρων θεμάτων της Αυτοδιοίκησις και για τις ανααναληφθείσες πρωτοβουλίες από την ΚΕΔΕ
Σε δηλώσεις του ο κ. Αναστάσιος Γκιολής Ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και μέλος της ΕπιτροπήςΥγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ μας τόνισε τα εξής:
" Τα νέα είναι ευχάριστα στην Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ. Όπως  μας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, από τήν επόμενη εβδομάδα ξεκινούν σε όλους τους Δήμους της χώρας προσλήψεις πεντάμηνης διάρκειας με διασφαλισμένα τα   ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και με αμοιβή η οποία δεν θα υπολείπεται του νομοθετημένου κατώτατου μισθού, καθώς προγράμματα επισιτισμού για αδυνάτους ανέργους και απόρους συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα.
Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας η πρώτη προκήρυξη για την πρόσληψη 32.433 ανέργων σε δήμους όλης της χώρας θα εκδοθεί   μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.
Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ και θα ορίζει τις προθεσμίες και τη διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τα στοιχεία του πληροφορικού συστήματος του Οργανισμού υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχουν όσοι ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
-Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
-Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ( για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα)
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών"

 ..