Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Δύο δρόμους έχει η ζωή: τον εξής έναν

nikos-dendias-antonis-samaras-vouli
Τα σχέδια των συμβούλων του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως χαλάει η επιμονή του Νίκου Δένδια για αποτίμηση λαθών και επανακαθορισμό της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της ΝΔ, μέσω διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου, που θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος της Συγγρού.

Ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής της Β΄ Αθηνών δεν μένει μόνο στο θέμα της ορατής απειλής να μετατραπεί η ΝΔ σε ένα κόμμα με μονοψήφια δημοσκοπικά ποσοστά λόγω ακροδεξιού ιδεολογικού προσήμου, αναφέρεται και σε συγκεκριμένες κυβερνητικές αστοχίες που οδήγησαν στην απομάκρυνση κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το μεσαίο χώρο. Χαρακτηριστικά αναφέρει για τα «καταστροφικά λάθη της ατελέσφορης υπερφορολόγησης της ακίνητης περιουσίας εν μέσω κρίσης, που πήρε διαστάσεις οιονεί απαλλοτρίωσης».

Αυτή τη συλλογιστική δεν τη συμμερίζονται όσοι συμβουλεύουν τον Αντώνη Σαμαρά πως πρέπει να απομονωθεί μόνο με εκείνους που σκέφτονται σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές τάσεις για τη δημιουργία σκληρών δεξιών κομμάτων. Μία τέτοια θεωρία θέλει τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία ενός πολύ μικρότερου κόμματος από αυτό που ήταν κάποτε η ΝΔ, ως απάντηση στον ακρο-αριστερό λαϊκισμό.

Αυτή όμως τη θεωρία δεν την αγκαλιάζουν δεκάδες βουλευτές του κόμματος της Συγγρού και εκατοντάδες στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής που επιδεικτικά απέχουν από κάθε δράση κουκουλώματος των αιτιών της μεγάλης εκλογικής ήττας. Το ίδιο δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις στην κοινωνία.

Ο Νίκος Δένδιας πιστεύει πως η στάση του Αντώνη Σαμαρά να μην δεχθεί ένα ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο, αδικεί τον ίδιο και ακυρώνει επικοινωνιακά την προσπάθεια που έκανε ως πρωθυπουργός. Αλλά και των στελεχών που πάλεψαν για να κρατήσουν την Ελλάδα όρθια στο δρόμο του ευρώ, ενάντια στις ύβρεις και το λαϊκισμό της αριστεράς.

Δύο δρόμους έχει η ζωή για τη ΝΔ: τον εξής έναν, αυτόν του Εκτάκτου Συνεδρίου.
Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της απόλυτης συρρίκνωσης σε συνέχεια της διαφαινόμενης διάσπασης.

Reporter
www.tokentro.gr