Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Οριοθετείται το Κοινωνικό Κέντρο για την Ελλάδα του 2020 από τον Ανδρέα Λοβέρδο .. και αυτό τρομάζει Σαμαρά και Τσίπρα


loverdos-omilia-pasokΚαταιγιστική η ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου κατά την συνεδρίαση της εθνικής οργανωτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη.

Το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, άσκησε σκληρή κριτική για το δεξιό και αριστερό λαϊκισμό της ΝΔ το 2012 και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, που ξεγυμνώθηκαν περίτρανα από τη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία.

Κατήγγειλε και τα δύο αυτά κόμματα πως δεν λειτούργησαν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και πως στο άρμα του λαϊκισμού κατάφεραν να υφαρπάξουν την ψήφο του Ελληνικού λαού, την ώρα της κρίσης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι ίσως ο μόνος πολιτικός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου που μιλά για την ανάγκη να δουλέψει η χώρα σε δύο βάσεις. Η μία είναι των άμεσων ριζοσπαστικών αλλαγών που θα φέρουν ένα αναπτυξιακό ΣΟΚ και η δεύτερη να τεθούν τα υγιή θεμέλια με στόχο η Ελλάδα του 2020 να είναι η Ελλάδα της παραγωγής και η πατρίδα που θα ευημερεί στην ευρύτερη Βαλκανική και Μεσογειακή ζώνη.

Για αυτούς τους λόγους ο Ανδρέας Λοβέρδος θέτει με επιμονή το ζήτημα του ιδεολογικού προσδιορισμού της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που έχει ως πυλώνα το ΠΑΣΟΚ και της ταυτοποίησής του στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται συχνά στο Κοινωνικό Κέντρο για να προσδιορίσει το στίγμα των πολιτικών που πρέπει να ασκηθούν άμεσα και που σίγουρα δεν εκφράζονται μέσα από δεξιές και αριστερές ακρότητες, τουλάχιστον έτσι όπως προσδιορίζονται σήμερα από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Οι τελευταίες δε είναι σε εξέλιξη καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε ασφυκτική οικονομική θέση, τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Επισημαίνει τέλος, πως η αναδιοργάνωση, ιδεολογική και λειτουργική της Δημοκρατικής Παράταξης πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα καθώς οι εξελίξεις και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας θα πρέπει να βρουν τους πολίτες ενωμένους και όχι διχασμένους σε δεξιά και αριστερά επικίνδυνα μονοπάτια.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr