Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η σκέψη Σαμαρά για δήμαρχο… αντιπρόεδρο της ΝΔ

Η σκέψη Σαμαρά για δήμαρχο… αντιπρόεδρο της ΝΔ 
 Πηγή: Εφημερίδα Παρασκήνιο
Η παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την αντιπροεδρία της Νέας Δημοκρατίας, και η παράλληλη απενεργοποίηση του Σταύρου Δήμα, επέτρεψε στον Αντώνη Σαμαρά να έχει στη διάθεσή του δυο πολιτικές θέσεις για να τις διαχειριστεί σε εσωκομματικό επίπεδο.
 Για την πλήρωσή τους, έχει ακουστεί η… μισή Κεντροδεξιά. Από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μέχρι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανάλογα με τη στρατηγική και επικοινωνιακή στόχευση που θα επιδιώξει να έχει με τις τελικές επιλογές του ο Αντώνης Σαμαράς.
 Ο πρώην πρωθυπουργός ωστόσο θα ήθελε να αιφνιδιάσει, τουλάχιστον με τη μια θέση, καλύπτοντάς τη με έναν νέο πολιτικό, και με ισχυρή σημειολογία, κυρίως στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καραμανλικού… από κούνια, ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και… από τη Γενιά του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία φλερτάρουν πολλοί στην Κεντροδεξιά, σε επίπεδο σημειολογίας τουλάχιστον.
 Η επιλογή Παπανικολάου μάλιστα θα διευκόλυνε πολλαπλώς τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς θα λειτουργούσε ως αντίβαρο για άλλες… αντίστοιχης στόχευσης υποψηφιότητες, όπως του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

ysterografa.gr