Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

O Παο πέρασε από το Ηράκλειο χωρίς να τον φάει ΟΦΗς

Σούπερ Λίγκα (24η αγωνιστική): ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-3
Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το Ηράκλειο και παρέμεινε στο «κυνήγι» του Ολυμπιακού, μία μόλις εβδομάδα πριν το ντέρμπι των «αιωνίων».
Οι «πράσινοι» στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής επικράτησαν 3-2 του ΟΦΗ, χάρη στα τέρματα των Καρέλη (2`, 75`) και Πράνιτς (49`). Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Μονιάκης (6`) και Μερεμπασβίλι (44`-πέναλτι).
Στους 52 βαθμούς ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται πλέον τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για την 25η αγωνιστική και με νίκη μειώνει στους τρεις βαθμούς τη διαφορά, μπαίνοντας για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου.
Έμεινε στους 13 πόντους ο ΟΦΗ, με το έργο του να παραμένει πολύ δύσκολο, αφού η επόμενη αγωνιστική τον βρίσκει φιλοξενούμενο του Αστέρα στην Τρίπολ Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι έκρυψαν τη μπάλα πριν καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό, με τον Πέτριτς να περνά κάθετα στον Μπεργκ, εκείνον να δίνει παράλληλα στον Καρέλη που έστρωσε και πάλι του Κροάτη. Το σουτ του τελευταίου κόντραρε με τον Καρέλη να παίρνει το «ριμπάουντ» γράφοντας το 0-1.
Οι παίκτες του Αναστασίου κρατούσαν τον έλεγχο του ματς μέχρι και το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού, με τον ΟΦΗ όμως να κερδίζει μέτρα στο χορτάρι όσο περνούσε η ώρα. Με κινητήριο μοχλό τον κεφάτο Κουτσιανικούλη και τον θετικό Μερεμπασβίλι, οι Κρητικοί κέρδισαν αρκετά φάουλ έξω από την περιοχή του Στιλ, με τον Μονιάκη να αξιοποιεί ένα εξ αυτών στο 26'. Ο μπακ των γηπεδούχων έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια μέσα από τη γραμμή του τέρματος να είναι γεγονός.
Το... τίμημα του γκολ, το πλήρωσε λίγο αργότερα ο σκόρερ του ΟΦΗ, αφού στο 31' αποχώρησε αναγκαστικά λόγω προβλήματος στον τετρακέφαλο, δίνοντας τη θέση του στον Ροβίθη.
Το 1-1 έδωσε περισσότερη ώθηση στον ΟΦΗ που έδειξε να πιστεύει στην ανατροπή, παρά στον Παναθηναϊκό, που πέραν κάποιων εκλάμψεων με την κεφαλιά άουτ του Μπεργκ (35') από πλεονεκτική θέση και την απόκρουση του Λόρια σε σουτ του Χουχούμη -αποτέλεσμα ενός ακόμα εξαιρετικού συνδυασμού- στο 38', δεν κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.
Το 2-1 ήρθε στο 44' από τη βούλα του πέναλτι με τον Μερεμπασβίλι κι αφού προηγήθηκε πέναλτι του Τριανταφυλλόπουλου πάνω στον Τζορτζ, με τον διαιτητή να βλέπει παράβαση στο μαρκάρισμα από πίσω του αμυντικού του τριφυλλιού.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μισό του αγώνα, πραγματοποιώντας παρόμοιο ξεκίνημα με το πρώτο ημίχρονο. Ο Πράνιτς σούταρε δυνατά στο 49' έξω από την περιοχή, με την τύχη να είναι σύμμαχός του, αφού η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Μακρή, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια.
Ο Στιλ επενέβη στην πιο ξεκάθαρη τελική του Ομίλου στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τζορτζ να μη μπορεί να νικήσει τον Άγγλο από πλάγια θέση, ενώ όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Αναστόπουλου έμεναν από δυνάμεις.
Ο Παναθηναϊκός «κατασκήνωσε» έξω από την περιοχή του Λόρια, προειδοποιώντας στο 59' με τον Καρέλη να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με Μπεργκ, Πράνιτς και Ατζαγκούν, με το 2-3 να έρχεται τελικά στο 75'. Ο Χουχούμης γύρισε ωραία τη μπάλα από αριστερά και ο Καρέλης ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.
Το φινάλε δεν επεφύλασσε κάτι περισσότερο, με τους παίκτες του ΟΦΗ να κάνουν ηρωική προσπάθεια, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κράτησε σχετικά άνετα το υπέρ του σκορ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης (Ροβίθης 31'), Κουτσιανικούλης, Τζορτζ, Κάλαϊτζιτς (Περογαμβράκης 78'), Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης (Κουτρουμπής 86'), Σίλντενφελντ, Μαυρίας (Νίνης 46'), Πράνιτς, Πέτριτς (Ατζαγκούν 62')