Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τον κ.Αβραμόπουλο, Υπουργό της Κυβέρνησης του κ.Σαμαρά και αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται να επιδιώκει ο Πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσίπρας για να προτείνει ως νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Μετά την αποδοχή του 70% του μνημονίου, στην όποια του μορφή, για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την αποφυγή της πραγματικής φτωχοποίησης, την αυριανή συνάντηση των Βρυξελλών για την τήρηση της εκλογικής δέσμευσης του κ.Τσίπρα, η επικείμενη επιλογή του κ.Αβραμόπουλου αποδεικνύει δυστυχώς ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάτι το νέο να φέρει στην πολιτική ζωή του τόπου.
Θα είναι η πρώτη ήττα του κ.Τσίπρα από το εγχώριο κατεστημένο. 
Ο Πρωθυπουργός δείχνει να παραμένει δέσμιος της αιτίας του Μνημονίου, της καθεστηκυίας τάξης της Ελλάδας που γνωρίζει τον τρόπο να επιβάλλει τις προτάσεις της αξιοποιώντας διακομματικούς διαύλους και εξυπηρετητές.
Πώς τώρα η Κυβέρνηση μέχρι την 25η Ιανουαρίου που κατά τον Πρωθυπουργό καταδυνάστευσε το λαό αποτελεί τη μόνη λύση για να επιλέξει έναν μεταξύ των 11 εκατομμυρίων Ελλήνων είναι ένα πολιτικό θαύμα. Δεν επαρκούν οι Έλληνες εντός συνόρων και πρέπει ο κ.Τσίπρας να καταφύγει στο εξωτερικό για να βρει την ιδανική λύση. Γιατί ο νέος Πρόεδρος μας πρέπει να έχει πολιτική ιδιότητα και να μην είναι ένας Πρόεδρος μέσα από όλους εμάς και πάνω από όλα Έλληνας.
Ο κ.Αβραμόπουλος ένα κυρίαρχο πρόσωπο της μεταπολίτευσης που διακρίθηκε έντονα για τη φυσιογνωμία του χωρίς όμως κάτι το συνταρακτικό είναι αμφίβολος για τη δημοτικότητα του και καθιστά πλέον αναγκαίο την εκλογή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας να γίνεται συνταγματικά από τη βάση, από το λαό έτσι για έναν συμβολισμό. Όχι ως ένα προϊόν συναλλαγών πολιτικών κομμάτων και άλλων που πρέπει να επιβληθεί στο ή από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ξημερώνει χωρίς Πρόεδρο και το ολισθηρό ξεκίνημα του λαοφιλούς Πρωθυπουργού μας αν συνεχιστεί δεν προμηνύει δυστυχώς τη μακροημέρευσή του στην πρωθυπουργική καρέκλα και κυρίως τη διάψευση των προσδοκιών μας.
Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όποιο νέο Πρόεδρο μας και πάνω από όλα να μην καταγραφεί ως ο Πρόεδρος της δραχμής, της φτωχοποίησης...
 
thedayaftergr.blogspot.gr