Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η αλήθεια για το Μεγάλο Ψέμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Παρακολουθώντας κανείς τους υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν από το πρωί ως το βράδυ να μας πείσουν ότι το κρέας έχει παραμείνει κρέας – και προφανώς πως για τους ίδιους δεν υπάρχει Σαρακοστή! – αναρωτιέται κανείς γιατί… το κουράζουν.
Η αλήθεια είναι μία – και είναι η αλήθεια για το «Μεγάλο Ψέμα». Αυτό που καλλιέργησαν επί πάνω από δύο χρόνια, οδηγώντας στην πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης και τροφοδοτώντας μ’ αυτό (το Ψέμα) τον λαό σε όλη την προεκλογική περίοδο:
Ότι δηλαδή με το που θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τέρμα τα μνημόνια, τέρμα η τρόικα, τέρμα η λιτότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ θα τρώμε με χρυσά κουτάλια!

Τώρα, μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα, στέλνουν επιστολές, αποδέχονται κείμενα, ζητούν επέκταση της δανειακής σύμβασης (άρα και του μνημονίου).
Και συγχρόνως, προσπαθούν στο εσωτερικό μέτωπο να μας πουν ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει, θα προχωρήσουν με το πρόγραμμά τους, θα αντιμετωπίσουν το χρηματοδοτικό κενό (κι’ ας μην έχουν πάρει τα 7,2 δις ευρώ) θα, θα, θα…
Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια. Και πλέον το γνωρίζουν και τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Γνωρίζουν ότι ζητώντας την (τρίτη) επέκταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, ζήτησαν την επέκταση του ισχύοντος προγράμματος, δηλαδή του μνημονίου.
Διαφορετικά, αν δεν επρόκειτο για την αποκάλυψη του ψέματος, για ποιον λόγο χρειάσθηκε, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, να περάσουν πάνω από δώδεκα (12!) ώρες στην Κοινοβουλευτική τους Ομάδα για να συζητούν και να κάνουν μασάζ ο ένας στον άλλον;
Αν δεν είχε αλλάξει τίποτε σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, προς τι όλη αυτή η βαβούρα;
Γιατί θα διαφωνούσαν πρωτοκλασάτα στελέχη, ανάμεσά τους ο Γλέζος, η πρόεδρος της Βουλής, ο ίδιος ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος Γ. Μηλιός;
Γιατί μέσα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. υπήρξαν αρνήσεις και λευκά;
Δεν γνωρίζουμε επί ποίου θέματος εκλήθησαν να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη.
Ίσως να μην γνώριζαν και οι ίδιοι. Μπορεί να πίστευαν ότι θα κληθούν να επικυρώσουν τη λίστα Βαρουφάκη με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.
Η αλήθεια είναι πως αυτό που καλούνται να επικυρώσουν με την ψήφο τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η περίφημη λίστα Βαρουφάκη της περίφημης «δημιουργικής ασάφειας» (που και οι δικοί τους λένε ότι η ασάφεια λειτουργεί υπέρ του ισχυρού και κατά του αδυνάμου).
Η αλήθεια είναι πως καλούνται να επικυρώσουν την Τρίτη Τροποποιητική Σύμβαση, δηλαδή την κανονική σύμβαση που όλοι γνωρίζουμε.
Η οποία είναι, όπως είπαμε, η ίδια ακριβώς με την προηγούμενη.
Και με τα παραρτήματα – όπως η παραίτηση από κάθε ασυλία και τα λοιπά.
Τώρα, αναζητούν τρόπους να αποφύγουν τη συζήτηση στη Βουλή.
Και λένε διάφορα, όπως ότι «είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης», «είναι νομικό θέμα», «δεν είναι απαραίτητο», «έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Βουλή» - και άλλα φληναφήματα.
Αυτοί που μιλούσαν για «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα» και «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα», δεν τολμούν τώρα να φέρουν την συμφωνία επέκτασης στη Βουλή!
Σ’ όλη την Ευρώπη συζητούν και ψηφίζουν και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποφύγει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή!
Για να μην αποκαλυφθεί το Μεγάλο Ψέμα τους!

elzoni.gr