Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

To εξώφυλλο του Charlie Hebdo: Και ο Μωάμεθ "Je suis Charlie"

Η γαλλική σατιρική εβδομαδιαία Charlie Hebdo που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη το πρώτο φύλλο της μετά την ασύλληπτη τραγωδία με τα 12 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης θα έχει στο πρωτοσέλιδο του και πάλι μια καρικατούρα του Μωάμεθ.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει με την καρικατούρα του Μωάμεθ, με ένα δάκρυ να τρέχει στο αριστερό του μάτι, κρατώντας μια πινακίδα που γράφει "Je suis Charlie" όπως αυτές που κράδαιναν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που διαδήλωσαν στη Γαλλία για να υπερασπιστούν την ελευθερία της έκφρασης.
Το σχέδιο που υπογράφεται από τον σκιτσογράφο Λουζ ολοκληρώνεται με τον συγκινητικό τίτλο... «Όλα είναι συχωρεμένα».
Η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στην συμβολική «έκδοση των επιζώντων» την Τετάρτη θα τυπώσει έναν αριθμό τριών εκατομμυρίων φύλλων έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση.
Η σατιρική εφημερίδα παρά τα θύματα που μετρά και την προσπάθεια "δολοφονίας" της ελευθερίας της έκφρασης από τους τρομοκράτες έχει υποσχεθεί να μην ξεπουλήσει τα δικαιώματά τα οποία συμπεριλαμβάνουν «και το δικαίωμα στη βλασφημία».
Εν τούτοις η νέα καρικατούρα του περιοδικού με τον Μωάμεθ θα μπορούσε να εξοργίσει εκ νέου κάποιους εξαιρετικά ευσεβείς μουσουλμάνοι που πιστεύουν ότι απαγορεύεται να απεικονίζουν τον Προφήτη τους με οποιονδήποτε τρόπο.

eklogika.gr