Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Κυριάκος: Αυτή την Ελλάδα (του ΣΥΡΙΖΑ και των… σταλινιστών) ονειρευόμαστε;

Κυριάκος: Αυτή την Ελλάδα (του ΣΥΡΙΖΑ και των… σταλινιστών) ονειρευόμαστε;
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89» και στο δημοσιογράφο, Σπύρο Χαριτάτο.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:


Οι εκλογές πάντα κερδίζονται ή χάνονται σε αυτό που αποκαλούμε χώρο του μετριοπαθούς κέντρου. Στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να απευθυνθούμε πρωτίστως στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που περιμένουν να ακούσουν πώς η ζωή τους θα γίνει καλύτερη άμα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και πως θα κεφαλαιοποιήσουμε τις μεγάλες θυσίες που έχει κάνει την τελευταία πενταετία η ελληνική κοινωνία.

Ο βεβαιωμένος ΕΝΦΙΑ, τα χρήματα δηλαδή που το Δημόσιο ανέμενε να εισπράξει, ήταν πέρυσι 3,6 δις ευρώ. Πιστεύω ότι αυτό το ποσό μπορεί του χρόνου να πέσει έως και 40%. Μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, γιατί μπορούμε να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και να περάσουμε στην επόμενη φάση της συζήτησης για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Ο κ. Τσίπρας στο βασικό ερώτημα του πως θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας το Μάρτιο είπε ότι θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια. Μα δεν ξέρει ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει χωρίς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; Βρισκόμαστε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με συγκεκριμένους κανόνες.

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αρθρογραφήσει υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας λέει ανοιχτά ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία, θα κυβερνήσει με το ΚΚΕ. Με το τελευταίο σταλινικό κόμμα στην Ευρώπη! Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα που ονειρευόμαστε;

Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει εθνική παραγωγική ταυτότητα και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να προσλάβει 300.000 στο Δημόσιο, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Τα ίδια που έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου για την επένδυση της Cosco στον Πειραιά, λέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας για άλλες επενδύσεις. Η Cosco όμως έφερε εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και έκανε τον Πειραιά από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια.

Δεύτερες εκλογές θα είναι καταστροφικές για τη χώρα. Το πρόγραμμα τελειώνει τέλη Φεβρουαρίου και πρέπει να υπάρχει μια κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί την επόμενη ημέρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αν η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα, η ευθύνη του πρώτου κόμματος να σχηματίσει κυβέρνηση, ώστε να μην πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης η Χρυσή Αυγή, είναι ακόμα μεγαλύτερη.