Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Eκπέμπουν "SOS" στη Λυκοποριά για τις νέες καταστροφές της ΠΕΟ από τη διάβρωση και κακοκαιρία


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Λυκοποριάς με τη νέα καταστροφή του "πολύπαθου" τμήματος της Π.Ε. Ο. στο κέντρο περίπου του χωριού, το οποίο έχει καταντήσει "γεφύρι της Άρτας". Η πρωτοφανής κακοκαιρία των τελευταίων ημερών με τους θυελλώδεις ανέμους κλπ  ήταν η αιτία της νέας καταστροφής στο σημείο του οδοστρώματος που είχε παλιά ανακατασκευαστεί καθώς η διάβρωση το είχε πλήξη ανεπανόρθωτα κατά το παρελθόν. Εκτός από την κακοκαιρία ίσως στη  νέα αυτή καταστροφή φαίνεται να έχει "ευθύνη" και ο προχθεσινός σεισμός των 4 ρίχτερ , που σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν 7 το πρωί , ανοικτά της Λυκοποριά , στη θάλασσα του Κορινθιάκου.
 
Οί κάτοικοι της Λυκοποριάς είναι αγανακτισμένοι - οργισμένοι και εκπέμπουν "SOS", με ανακοινώσεις τους, προς κάθε κατευθυνση ενώ τονίζουν όπως υοστηρίζουν  την αδιαφορία των  αρμοδίων για το χωριό τους.
"Σώστε τη Λυκοποριά μας ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ .
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ 
 Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ - ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ - ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ
 Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα ή τουλάχιστον περιουσίες για να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί. Το πρόβλημα είναι γενικότερο βέβαια και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί μετα τη Λυκοπορια θα βουλιάξουν κι άλλα χωριά. Και σίγουρα δεν είναι εύκολο. Δεν είναι όμως και αδύνατο αρκεί να υπάρξει ενδιαφέρον. Η Λυκοποριά βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης κατάστασης! Πότε επιτέλους θα υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης;"...