Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

«Το μη χείρον βέλτιστον»

tolios-syriza
 Οι δηλώσεις του Τόλιου, Μηλιού, Λαφαζάνη και άλλων σκληροπυρηνικών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις οποίες με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η επίσημη Ελλάδα θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, δεν είναι καινούργιες. Δεν είναι καινούργια η θέση τους για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το ΝΑΤΟ κ.α.
Απλά τώρα που έφτασε η ώρα να ψηφίσουμε και φυσικά να αποφασίσουμε σε ποιον θα εμπιστευτούμε τις τύχες μας, μέχρι τις επόμενες πρόωρες εκλογές, τώρα έχει σημασία τι λέει ο κάθε πολιτικός που έχει την πεποίθηση ή ψευδαίσθηση πως ξέρει πως θα μας σώσει.
Αυτή την ώρα λοιπόν, ο Έλληνας βομβαρδίζεται από πληθώρα μηνυμάτων και με βάση φυσικά την προσωπική του αντίληψη αλλά και βιωματική εμπειρία από την κρίση, θα πρέπει να αποφασίσει για μία επιλογή που θα εξασφαλίσει τη συνθήκη «το μη χείρον βέλτιστον». Ή διαφορετικά να επιλέξει τον καλύτερο και λιγότερο επώδυνο τρόπο για να οδηγηθεί σε ημέρες ευημερίας και πάλι.

Έχοντας ως δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας πάσχει, ο πολίτης καλείται να αποφασίσει ανάμεσα σε μέτριες, κακές και πολύ κακές επιλογές.

Μία πολύ κακή επιλογή είναι να ψηφίσεις κάποιον «Τόλιο» που εκ των προτέρων σε έχει ενημερώσει πως θα αφαιρέσει από τη χώρα οικονομικούς και στρατιωτικούς μηχανισμούς στήριξης.

Μία τέτοια επιλογή συνεπάγεται την απόλυτη απομόνωση της Ελλάδας.
Συνεπάγεται πως η μεσαία τάξη δεν θα δει ποτέ και καμία ανάπτυξη.

Συνεπάγεται την ταχεία φτωχοποίηση όσων βρίσκονται σε ήδη δύσκολη θέση.

Συνεπάγεται πως την επομένη των μονομερών ενεργειών, η Ελλάδα θα ψάχνει τρόπους χρηματοδότησης πολλάκις χειρότερους από τους υφιστάμενους και από πολλάκις χειρότερη θέση διαπραγμάτευσης.

«Το μη χείρον βέλτιστον» για όλους εκείνους που βρίσκονται κάπου στο «μεσαίο χώρο» της πολιτικής σκέψης και που πρέπει εμπιστευτούν το μέλλον τους σε όσους ..παρά τα όποια πολιτικά κόστη δεν έμειναν εκτός μάχης. Δεν έμειναν στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης αλλά επέλεξαν ως πολιτική στάση την ασφάλεια της χώρας. Έστω και αν δεν το έκαναν τόσο επιτυχημένα. Ωστόσο ήταν εκεί.

Είπαμε .. «Το μη χείρον βέλτιστον», ειδικά όταν έχεις επιλογές σαν του Τόλιου..

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr 












www.tokentro.gr