Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ



Η πορεία από τις μαθητικές καταλήψεις στην πρωθυπουργική καρέκλα ήταν εύκολη για τον φιλόδοξο Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα. Η πορεία όμως του λαού από την ευρωπαϊκή πλευρά στην απόλυτη φτωχοποίηση δεν είναι καθόλου εύκολη και έχει πλέον ονοματεπώνυμο Πρωθυπουργού και Προέδρου. 

Οι επιλογές του κ. Τσίπρα, που δεν διαθέτει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν έχουν την ηθική έγκριση του λαού αλλά μέρους αυτού, που σε απόλυτο νούμερο φτάνει δεν φτάνει το ένα τρίτο. Δηλαδή, μειοψηφία.  

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υπομονής και ανοχής από την πλειοψηφία του λαού για τους οπαδούς του επιστημονικού οπορτσουνισμού, που έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ως επαγγελματίες βουλευτές, αδρά αμειβόμενοι από το κρατικό πορτοφόλι. 

Όσο επικίνδυνη είναι για μία χώρα και το λαό της η δουλική συμπεριφορά απέναντι σε εταίρους και συμμάχους άλλο τόσο και χειρότερα είναι η άλογη υπεροπτική συμπεριφορά. 


Η Ελλάδα κινδυνεύει μέχρι τη Δευτέρα 2/2/2015 να μπει στην κατηγορία των «σκουπιδιών». Σε αυτά που θα μας οδηγήσουν οι αξιολογητές τραπεζών, ομολόγων και λοιπών οικονομικών δεδομένων τα οποία η «υπερήφανη» ελληνική κυβέρνηση έχει γραμμένα στα πανάκριβα παπούτσια της, αν και περιέργως οι μακροσκελείς τίτλοι σπουδών των περισσοτέρων από αυτούς αντιστοιχούν σε αυτά τα οικονομικά δεδομένα. 

Στα σκουπίδια θα οδηγηθεί ένας λαός που έξι χρόνια τώρα παλεύει με νύχια και με δόντια αγόγγυστα για να μείνει όρθιος.


Ποιοι είναι αυτοί που συμβουλεύουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παίζει πόκερ στις πλάτες των Ελλήνων. Τι θα κερδίσουν από αυτό το παιχνίδι και πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το λαό, όταν καταλάβει τον εμπαιγμό που έχει υποστεί. Μήπως θέλουν την διάλυση της Ελλάδας επ'ωφελεία μίας νέας χώρας από το βορρά μέχρι την ανατολή.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα η πραγματική οικονομία έχει μπει σε καθοδική τροχιά. Η κεκτημένη ταχύτητα που είχε αναπτυχθεί από τον Ιούνιο του 2014 παρά τις αναταράξεις του ανόητου ανασχηματισμού που έγινε τότε, τελειώνει. 

Δεν υπάρχει προοπτική, επικρατεί αβεβαιότητα, ασάφεια, και συγκρουσιακή νοοτροπία που φτάνει στα όρια της αυτοκαταστροφής.

thedayaftergr.blogspot.gr