Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

«Βόμβα» Παναιτωλικού… ξέρανε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

«Βόμβα» Παναιτωλικού στην Τούμπα, νίκες για Πανιώνιο, Καλλονή
Ο κρότος από το «διπλό» του Παναιτωλικού 1 - 2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ακούστηκε μέχρι το Αγρίνιο, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, ισοφαρίστηκαν αργά και «χτύπησαν» στις καθυστερήσεις για τη μεγάλη νίκη τους που βάζει φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας.
Με δύο γκολ, ένα στις αρχές του αγώνα (στο 7' με πέναλτι) κι ένα κυριολεκτικά στο φινάλε, στο 90+4', ο Άλβες… ξέρανε τον ΠΑΟΚ κι έφυγε με το, ιστορικό για τον ίδιο, πρώτο του διπλό  από την Τούμπα σε σύνολο πέντε αναμετρήσεων.

Ο «δικεφαλος» του βορρά, που είχε προσωρινά ισοφαρίσει στο 73 με τον Μακ, γνώρισε στο 4' των καθυστερήσεων τον… ξαφνικό θάνατο, μένοντας δύο πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Μια διαφορά που δύναται να αυξηθεί στο +5, αν οι ερυθρόλευκοι νικήσουν αύριο στη Βέροια.
ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (88' Κίτσιου), Ρατς, Μαντούρο, Νομπόα, Τζανδάρης (46' Μακ), Σαλπιγγίδης (76 Ρικάρνο Κόστα), Περέιρα , Αθανασιάδης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κέβιν, Ετζεγκουέλε, Κούσας, Μπεχαράνο, Γοδόι, Φωτάκης (81' Μαλεζάς) , Μαρτίνεζ, Βιγιαφάνες (71 Ρουσκουσέδα), Κάπελ (60 Λάζαρ), Άλβες

Μια πολύ σημαντική νίκη και βαθμολογική ανάσα πήρε ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε με 2 - 1 του Πανθρακικού  στην αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Μητρόπουλος (πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα) και Γιάννου (55'), ενώ η ομάδα της Κομοτηνής μείωσε στο 62ο λεπτό με τον Τζάνη.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Ρισβάνης, Πάνος, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Κολοβός (68΄ Σιώπης), Μπουμάλ (82΄ Μασούρας), Φούντας (90΄ Μπακασέτας), Γιάννου.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μεχία, Τσουμάνης, Μπαϊκαρά (63΄ Μπαλντά), Ποτουρίδης, Ρομέου (79΄ Ροτζέριο), Εμπόου, Τζάνης (74΄ Χασομέρης), Ντιγκινί, Ιγκόρ.

Μια νίκη διά πυρός και σιδήρου πανηγύρισε η Καλλονή, η οποία επιβλήθηκε δύσκολα με 1 - 0 του Αστέρα Τρίπολης , με τους αρκάδες να δείχνουν πως βρίσκονται σε αγωνιστική κάμψη. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου έφθασε στη σημαντική νίκη χάρη σ' ένα μακρινό σουτ του Τσαμπούρη στο 74ο λεπτό, το οποίο, λόγω του δυνατού ανέμου, ξεγέλασε τον τερματοφύλακα του Αστέρα, Κοσίτσκι.
Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Κεϊτά, Μίνγκας (62' Γιορέντε), Μαρσέλο (61' Καλτσάς), Πιπίνης, Τσαμπούρης, Λεοζίνιο (81' Χωριανόπουλος), Μανούσος, Χουάνμα.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτόκο, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κουρμπέλης (77' Μούκαμ), Μουνάφο, Ρόλε, Γιαννιώτας, Πάρα, Σκουρτάι (69' Ιγκλέσιας).

Την Κυριακή θα διεξαχθούν μόλις... τέσσερις αγώνες καθώς η αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον ΟΦΗ δεν ορίστηκε λόγω των οφειλών των Κρητικών προς ποδοσφαιριστές, ενώ η Νίκη Βόλου έχει ήδη υποβιβαστεί. Έτσι Ατρόμητος και Εργοτέλης παίρνουν τρεις εύκολους βαθμούς.
Στο αγωνιστικό πρόγραμμα ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Βέροια και ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Πλατανιά.
Ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αγώνες Λεβαδειακός - Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα, ενώ όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής
Πανιώνιος-Πανθρακικός 2-1
Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 1-0
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-2

Κυριακή 1η Φεβρουαρίου
15:00 Παναθηναϊκός-Πλατανιάς
17:15 Λεβαδειακός-Ξάνθη
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα
19:30 Βέροια-Ολυμπιακός
Ατρόμητος-ΟΦΗ Δεν ορίσθηκε
Εργοτέλης-Νίκη Βόλου 3-0 (α.α)