Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η Δυτική Ελλάδα στο “επίκεντρο” της κακοκαιρίας – Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα

 Η Δυτική Ελλάδα στο “επίκεντρο” της κακοκαιρίας – Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Σε πλήρη εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας πουπλήτει τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου .
 Κύριο χαρακτηριστικό οι  νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα.
Οι περιοχές που πλήττονται ήδη  από την κακοκαιρία εξαιτίας κυρίως των ισχυρών νότιων ανέμων είναι στο Ιόνιο, είναι η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο, η Πάτρα, η Ναύπακτος, τα Κύθηρα και γενικά το Μυρτώο πέλαγος.

Η ανεμοθύελλα αργότερα θα επηρεάσει το Σαρωνικό, την Ύδρα, την Ερμιόνη, την Επίδαυρο, την Αίγινα και το Σούνιο. Στη συνέχεια θα πληγούν οι περιοχές του νότιου Ευβοϊκού, η Χαλκίδα, η Ερέτρια, η Κάρυστος, το Μαντούδι και το Λαύριο.
Στη συνέχεια η κακοκαιρία θα περάσει στην Κέα, τη Σύρο, την Τήνο, την Άνδρο και ιδιαίτερα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 10 και τα 11 μποφόρ στην Σκύρο, τον Αι-Στράτη, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη. Λιγότερο θα επηρεαστούν από τους σαρωτικούς ανέμουςη Μυτιλήνη και η Χίος.

Ισχυρούς ανέμους όμως θα έχουμε και στην ξηρά, κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου, στο Μαίναλο στην Πελοπόννησο αλλά και στον Θεσσαλικό κάμπο με τα Τρίκαλα και τη Λάρισα. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι στον Θερμαϊκό κόλπο με τη Χαλκιδική και τη Θάσο.

Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 έως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν αλλά δε φαίνεται να έχουμε βροχές. Οι νοτιάδες ωστόσο θα πνέουν έως 8 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, ιδιαίτερα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: patrastimes.gr