Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τελευταίο χειροκρότημα για τον Ντέμη Ρούσσο

Τελευταίο χειροκρότημα για τον Ντέμη ΡούσσοΤο τελευταίο αντίο στον σπουδαίο καλλιτέχνη Ντέμη Ρούσσο είπαν το πρωί της Παρασκευής συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία.
Ο ερμηνευτής πολλών και μεγάλων επιτυχιών, με περισσότερες από 60 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σε όλο τον κόσμο, πέθανε από καρκίνο την Κυριακή στα 69 του χρόνια, έπειτα από μακρά νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

«Ο Ντέμης υπήρξε μία μοναδική, ασυναγώνιστη, θα έλεγα, φωνή αλλά και ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος» δήλωσε έξω από τον ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Γιώργος Χατζηνάσιος.
«Έχω την αίσθηση ότι ο Ντέμης δεν μεγάλωσε ποτέ και διατήρησε αυτή την παιδική του αθωότητα. Συναντηθήκαμε λίγο μετά την εφηβεία μας όταν ήρθε από την Αίγυπτο και παίξαμε μαζί, όπου εκείνος έπαιζε μπάσο και εγώ πιάνο, ο Βαγγέλης τύμπανα και ο Σπανουδάκης κιθάρα. Ήταν ένα τρομερό φυτώριο».
Για τη μεγάλη απώλεια μίλησε ο ερμηνευτής και μουσικός Λάκης Παπαδόπουλος. «Είναι τιμή μας που ήταν Έλληνας. Αυτός, η Νάνα Μούσχουρη, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και μερικοί άλλοι, ήταν διαφημιστές για την Ελλάδα» είπε.
«Έφυγε ένας μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης, πρέσβης της Ελλάδας, όπου βρισκόταν και στεκόταν» ανέφερε ο τραγουδιστής Πασχάλης. «Ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης που θαυμάζω για την ιδιαιτερότητα της φωνής του και της καλλιτεχνικής του έμπνευσης. Ο Ντέμης φεύγει, όμως, με ένα παράπονο για την πατρίδα του, την Ελλάδα, που δεν τον τίμησε όσο θα έπρεπε».
Μεταξύ των παρόντων στην κηδεία ήταν οι Νίκος Αλιάγας, Μαρίζα Κωχ, Δημήτρης Ιατρόπουλος αλλά και άνθρωποι από την πολιτική ζωή, όπως ο Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου, ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.
Στεφάνια στη μνήμη του Ντέμη Ρούσσου έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρεσβευτής της Αιγύπτου, η πρεσβεία της Γαλλίας, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, η Νάνα Μούσχουρη, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η δισκογραφική εταιρεία Minos- EMI.
Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Ντέμη Ρούσου έχει ζητήσει να δοθούν χρήματα στον σύλλογο συμπαράστασης παιδιών με καρκίνο και αναξιοπαθούντων περιθωριακών.