Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ: Θα περιμένουμε με ελπίδα και υπομονή να δούμε, τι θα δούμε...

Μετά την προηγούμενη Κυριακή, ημέρα Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, τα ψέματα τέλειωσαν και ο λογαριασμός βρίσκεται καθ’ οδόν προς εξόφληση από τη νέα δικομματική κυβέρνηση. Οι δημοσκοπήσεις, όλως παραδόξως, επετράπη από την απερχόμενη Κυβέρνηση, να διενεργούνται μέχρι την τελευταία ημέρα των εκλογών και επαληθεύτηκαν, πως θα έχουμε πρωθυπουργό τον άνθρωπο, που έταξε τα πάντα σε όλους μέσα σε δέκα μέρες..

Είπε και τι δεν είπε, εκμεταλλεύτηκε, ως πολιτικός, όλες τις συγκυρίες και το πολιτικό κόστος, που επωμίστηκαν τα προηγούμενα κόμματα εξουσίας.
Ο δύστυχος Ελληνικός Λαός, στην πλειοψηφία του – εκτός από κάποιους αμετανόητους Αριστερούς, τους οποίους σεβόμαστε για την ιδεολογία τους χωρίς να την ασπαζόμαστε – λησμόνησε γιατί φτάσαμε στο κατώφλι της χρεοκοπίας και καταψήφισαν με οργή τους πρωταίτιους της δυστυχίας και της ανέχειας. Τα περί νοικοκυρέματος της Οικονομίας, τα ημίμετρα της απονομής δικαιοσύνης σε κάποιους που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, δεν τους άγγιξαν, γιατί τα περισσότερα λαμόγια της πολιτικής προηγουμένων δεκαετιών ξέφυγαν από την τσιμπίδα του νόμου.
Μετά την ορκωμοσία και την παράδοση– παραλαβή των Υπουργείων ακούστηκαν πολλά και έγιναν ενέργειες εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης. Μπορεί και να έχει δίκιο ο Τσίπρας και οι “σύντροφοι” να είναι συνεπείς και να τα κάνουν όλα αυτά που υποσχέθηκαν. Ακόμα και να κάνουν την Μέρκελ και τον Σόϊμπλε να εκλιπαρούν τη συγχώρεση του ανωτέρω, διότι αποδέχτηκαν την Τρόϊκα που εισηγήθηκε ο Γ. Παπανδρέου με το κατά πτυστο Μνημόνιο, που υφάρπαξε την εθνική μας Ανεξαρτησία και περιουσία. Είμαστε όμως πραγματιστές και σκεπτόμενοι Έλληνες πολίτες, που δεν τρώμε κουτόχορτο. Ολα εδώ κρίνονται και φυσικά πληρώνονται.
Ο Ελληνικός λαός στις Εκλογές έδωσε την μερική πλειοψηφία και εντολή δικομματικής Κυβέρνησης, αλλά άφησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τραυματισμένο εκλογικά, αλλά όχι θανάσιμα, γιατί αποτελεί τη χρυσή εφεδρεία, αν κάτι δεν πάει καλά με την νέα Κυβέρνηση.
Θα περιμένουμε με ελπίδα να πάνε όλα καλά χωρίς εθνικές τραγωδίες και υπομονή να δούμε, τι θα δούμε...

ΠΗΓΗ: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ