Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

Η θυσία και η τιμή δημιουργούν τα έθνη. Χωρίς θυσίες δεν υπάρχουν έθνη, δεν υπάρχουν κοινωνίες. Χωρίς τιμές στους νεκρούς ήρωες τους οι κοινωνίες φθίνουν. 
Οι πραγματικοί ήρωες και άγιοι είναι αυτοί που έδωσαν στο πέρασμα τους από τη γη το ύψιστο αγαθό τους, την ζωή τους, για το ιδανικό της ελευθερίας. Αξίζουν την αιώνια τιμή μας. 
Οι άλλοι ήρωες της καθημερινότητας είναι μικρότερης αξίας εξ ορισμού και ενίοτε κατασκευασμένοι με ιδιοτελή κίνητρα.
Ο νέος Υπουργός Άμυνας κ.Καμμένος και ο Αναπληρωτής κ.Ήσυχος με την παρουσία τους χθες στις κηδείες των ηρώων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας Λάσκαρη Παναγιώτη και Ζάγκα Αθανασίου, τίμησαν ορθώς και ως όφειλαν τους δύο φύλακες της χώρας που συμμετείχαν και έπεσαν στο καθήκον σε μία άσκηση του ΝΑΤΟ, για τα στρατηγικά συμφέροντα της κοινωνίας μας. 
Τιμές που λανθασμένα δεν απέδιδαν οι προκάτοχοι τους προσωπικά στο πρόσφατο παρελθόν σε θυσίες ηρώων, για άγνωστους λόγους.
Το τέλος της μεταπολίτευσης που είναι αποτέλεσμα της αλλαγής της κοινωνίας εκφράζεται και με τις αυτονόητες πράξεις της πολιτικής ηγεσίας, που οφείλει άμεσα να επιταχύνει τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα κυρίως στις ηθικές αξίες της με την απόδοση τιμών και ευθυνών. Ο λαός δεν έχει άλλη υπομονή στη συγκάλυψη και τη συναλλαγή.
Αύριο ο νέος έλληνας Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει για πρώτη φορά στα Ίμια για την απόδοση τιμών και πάλι στους θανόντες ήρωες του 1996, ίσως της πιο σκοτεινής και μαύρης σελίδας της πολιτικής και στρατιωτικής ιστορίας μας μετά τη Μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα, που πρέπει όλοι μας να ξαναδιαβάσουμε και να μην ξαναγράψουμε…
 
thedayaftergr.blogspot.gr