Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: "Σήμερα η ελπίδα και η αξιοπρέπεια επιστρέφουν στη χώρα"


Το αδιαχώρητο γίνονταν στο εκλογικό τμήμα της Κυψέλης όπου έσπευσε ο Αλέξης Τσίπρας, με ένα πλατύ χαμόγελο που δεν εγκατέλειψε ούτε μια στιγμή να ψηφίσει. Υποψήφιοι, στελέχη του κόμματος, πλήθος κόσμου, αλλά και εκατοντάδες δημοσιογράφοι, απ’ όλο τον κόσμο περίμεναν τον Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει.

Μάλιστα και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύτηκε να μπει στην αίθουσα του σχολείου όπου ήταν η κάλπη καθώς οι δημοσιογράφοι διαγκωνίζονταν για ένα πλάνο του ή μια φωτογραφία του. Εν μέσω ιαχών «alexis» και “tsipras-tsipras”, που φώναζαν οι ξένοι δημοσιογράφοι προκειμένου να γυρίσει προς το μέρος του άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ενώ πρωτοφανείς ήταν οι διαγωνισμοί δημοσιογράφων την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κάνει δηλώσεις, με τον ίδιο να σχολιάζει: «Έχω αμέτρητη υπομονή, θα περιμένω μέχρι να τακτοποιηθείτε»

Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα ο Αλέξης Τσίπρας: «Ζητώ συγνώμη από όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους διότι είναι πρωτοφανές το ενδιαφέρον γιατί όλοι θέλετε να καταγράψετε μια στιγμή που μπορεί να είναι και ιστορική.

Σήμερα ο ελληνικό λαός θέλει να αποτελειώσει αυτό το βήμα που έχει απομείνει για την επιστροφή της ελπίδας, η ευθύνη ανήκει σε όλους και σε όλες. Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο καθαρό από ποτέ. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσει του κ.Σαμαρά, δηλαδή η συνέχεια μιας καταστροφική λιτότητας δίχως τέλος ή αν η χώρα μας από αύριο θα διεκδικήσει με αξιοπρέπεια την Ευρώπη, όλα όσα αξίζουν στην χώρα μας και στον λαό μας. Είμαι αισιόδοξος. Σήμερα θα είναι μια ιστορική ημέρα. Ο λαός θα ολοκληρώσει αυτό το βήμα και η ελπίδα και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψουν στη χώρα».

parapolitika.gr