Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ο ΘΑλέξης θα κατεβαίνει στις πορείες; Το Μαξίμου θα κάνει απεργία;


tsipras-poreiaΤα ζητήματα της κοινωνίας μεγάλα και καυτά. Όσο και αν ο Αλέξης Τσίπρας εμπορεύτηκε την ελπίδα μέχρι και την τελευταία στιγμή, χωρίς να παρουσιάσει κανένα οικονομικό σχέδιο εξεύρεσης πόρων, υπάρχει η επόμενη ημέρα που θα πρέπει η αριστερή κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα έταξε απλόχερα σε όλους.

Πολλά κιλά ελπίδας, μισθούς, συντάξεις, επαναπροσλήψεις, κρατικοποιήσεις. Τα πάντα όλα. Θα κάνει όσα δεν έχει κάνει καμία κομμουνιστική χώρα.
Αν όλα αυτά δεν γίνουν, αν οι αριστεροί υπουργοί δεν καταργήσουν με ένα νόμο όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του μηχανισμού στήριξης, όπως έχουν υποσχεθεί, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα κατεβαίνει στις πορείες; Θα συμμετέχει στις απεργίες;
Το αριστερό Μαξίμου θα κάνει απεργία ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της δεξιάς πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ που απ ότι έδειξε έχει ήδη «γονατίσει» στην κυρία Μέρκελ;

Πάντως αν ισχύσει ότι ίσχυσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ,  “Στο Κόκκινο”,  όπου οι εργαζόμενοι που έκαναν απεργία, διότι ήταν απλήρωτοι!! χαρακτηρίστηκαν ως ανήθικοι... τότε η δεξιά κυβίστηση του Αλέξη Τσίπρα και η εξαπάτηση του μεσαίου χώρου μας επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις και κοινωνικές συγκρούσεις!

Το ερώτημα λοιπόν είναι μεγάλο: Ο ΘΑλέξης θα κατεβαίνει στις πορείες;

Σε ένα μήνα θα ξέρουμε!
Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr