Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ;


Χωρίς Κοινοβούλιο, χωρίς Χρηματιστήριο τώρα και χωρίς Ελλάδα ίσως. Ο κ.Τσίπρας υπόσχεται ένα πιάτο φαϊ στο πρώτο προεκλογικό του τηλεοπτικό μήνυμα και το πλήθος τον αποθεώνει. 
Από τους βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς του 1920 φτάσαμε ως κοινωνία στο ίδιο σημείο, στους μνημονιακούς και τους αντιμνημονιακούς του 2015. Διχασμένοι και φανατισμένοι. Σαν να μην πέρασε μία μέρα. Ας περιμένουμε και την Μικρασιατική Καταστροφή σε λίγο για να κλαίμε τις χαμένες πατρίδες. Ο κ.Τσίπρας βαδίζει πανομοιότυπα στα χνάρια του Γούναρη που τάιζε το στρατό με τα κόλλυβά του για να υπερασπίζεται την τότε Μεγάλη Ελλάδα που μίκρυνε απότομα.
Φυσικά τότε το 1920 όταν ψήφιζε ο λαός δεν υπήρχαν μέσα ενημέρωσης και παγκοσμιοποίηση και ο ελληνικός λαός ψήφιζε αδαής για την απειλή των δυτικών για την παύση των δανείων σε περίπτωση ήττας του Βενιζέλου. Το κατάλαβε αμέσως μετά.
Τώρα όμως όλοι γνωρίζουν. Όταν σήμερα η Ελλάδα και ο εκβιασμός της Δύσης είναι το πρώτο θέμα και το αμερικανικό χρηματιστήριο αισθάνεται τις δονήσεις της Ευρώπης και αναφέρεται στην Ελλάδα είναι αμφίβολο πια ακόμα και αν υπάρχει ο χρόνος και η διεθνής υπομονή να φτάσουμε μέχρι  την 25η Ιανουαρίου 2015, όπως είμαστε ως κοινωνία.
Ο κ.Τσίπρας μπορεί να ελπίζει στο Ποτάμι για να κυβερνήσει, στο νεανικό πνεύμα της αριστερής επανάστασης, σε μία Κυβέρνηση εθνικής ενότητας που προτείνει ο κ.Καμένος και ο κ.Βενιζέλος, όταν όμως διαλύονται οι θεσμοί μίας δημοκρατίας  με τέτοια ταχύτητα και κινδυνεύει η συνοχή του λαού και της χώρας, δεν μπορεί να σχοινοβατεί στη λογική και την εθνική τιμή ενός Κράτους. 

Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να είναι ανόητος και οι ψηφοφόροι του κ.Τσίπρα τόσο έξυπνοι και η Δύση να δεχθεί τον ωμό εκβιασμό της ομαδικής αυτοκτονίας που θα λερώσει λίγο ή πολύ τις στολές της Δύσης.
Οι λαοί που επί τρεις δεκαετίες έχυσαν το αίμα των παιδιών τους στους ιμπεριαλιστικούς, κατά τον κ.Τσίπρα και το άθροισμα των αριστερών ρευμάτων του, πολέμους είναι βέβαιο ότι έχουν την τέχνη για να νικήσουν και έναν παράλογο αδύναμο εσωτερικό εχθρό που τους απειλεί. Αν δεν γνωρίζει ας ρωτήσει τον κ.Σαμαρά και τον κ.Βενιζέλο που κάποτε μετά τις αντιμνημονιακές κορώνες τους επισκέφτηκαν τα κέντρα αποφάσεων της Δύσης και ενημερώθηκαν κατάλληλα.
thedayaftergr.blogspot.gr
Ο κ.Τσίπρας δεν έχει δικαίωμα με το επιδεικτικά ανώνυμο 25% να θέσει υπό ομηρεία το υπόλοιπο 75% και να το δυστυχήσει, επιχειρήσεις και οικογένειες, εξασφαλίζοντας του ένα πιάτο φαί και λίγο ηλεκτρικό ρεύμα στο μέλλον. Όπως δεν έχει δικαίωμα να τον εξαπατά και την επομένη των εκλογών να γίνει πιο μνημονιακός των μνημονιακών μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής, που τώρα χαμογελώντας αποφεύγει να κοιτάξει στα μάτια. Δεν απορεί πώς κανείς Έλληνας πέραν του αυθεντικού 3% που κατέχει, δεν βγαίνει στο προσκήνιο επώνυμα να τον υπερασπιστεί και να επωμισθεί τις μετέπειτα ευθύνες του.
Το ύψος των δανείων της άσωτης γενιάς, οι ολιγωρίες των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά σε λαθρέμπορους καυσίμων και σάπιους αξιωματούχους του Κράτους και η ανοχή στην προπαγάνδα του βαθέως κράτους της χώρας δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς από τον κ.Τσίπρα ούτε φαντασιώσεις της πλούσιας δανεικής ζωής εις βάρος ενός λαού.
Ας υποδεχτεί προεκλογικά και τον Πρόεδρο της δύσμοιρης Βενεζουέλας που με τις αποφάσεις των ηγετών της ίσως αποτελεί μία προβολή της Ελλάδας στο μέλλον, να μας ενημερώσει για τα επιτεύγματά του για το βιοτικό επίπεδο του συμπαθούς λαού της. 
Αυτό υπόσχεστε κ.Τσίπρα στον ελληνικό λαό σε σύγκριση με το σημερινό επίπεδο εξαθλίωσης του Μνημονίου;...
thedayaftergr.blogspot.gr