Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Ομαδική αίτηση αποφυλάκισης από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ομαδική αίτηση αποφυλάκισης από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησής τους κατέθεσαν σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών ο γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος και όλοι οι φυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Στην ομαδική προσφυγή τους, οι προφυλακισμένοι βουλευτές ζητούν από τους εφέτες να αντικαταστήσουν με όρους την προσωρινή κράτησή τους, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος ως υποψήφιοι βουλευτές επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους υποψηφίους των άλλων κομμάτων.

Οι αιτούντες, οι οποίοι επαναλαμβάνουν ότι κρατούνται παράνομα στη φυλακή με «εντολή Σαμαρά» αναφέρονται σε «σύστημα κλεπτοκρατίας» που «πολεμά τη Χρυσή Αυγή» και υποστηρίζουν ότι και μόνο η προκήρυξη των εκλογών αποτελεί επιπλέον λόγο για την άμεση αποφυλάκισή τους. Την αίτηση προς το Συμβούλιο Εφετών υπογράφουν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής και ο Ιωάννης Λαγός.

Σε ανακοίνωσή του, ο προφυλακισμένος Ν. Μιχαλολιάκος, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Τη στιγμή που ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει, ο Αρχηγός και βουλευτές του εθνικιστικού Κόμματος της πατρίδας μας, της τρίτης πολιτικής δύναμης, βρίσκονται παράνομα στις φυλακές Κορυδαλλού. Σήμερα ο Αρχηγός και οι υπόλοιποι παράνομα κρατούμενοι βουλευτές του Κινήματος, κατέθεσαν αίτηση για άρση της προσωρινής τους κράτησης. Στο σκεπτικό της αίτησης τονίζεται ότι και μόνο η προκήρυξη των εκλογών αυτών, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την άμεση αποφυλάκισή όλων των βουλευτών. Και τούτο, διότι δεν νοείται διεξαγωγή προεκλογικής περιόδου με τον Αρχηγό και Βουλευτές του τρίτου μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στη φυλακή! Επισημαίνεται ότι άπαντες οι αιτούντες θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογικές τους περιφέρειες».