Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος από την Τρίπολη : Μόνη λύση μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας


Βενιζέλος: Μόνη λύση μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας Από την πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, την Τρίπολη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε την Κυριακή (04/01) μήνυμα ενότητας και κάλεσε σε συσπείρωση τη δημοκρατική παράταξη, ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο τρίτος πόλος, γιατί είναι δύναμη ευθύνης που εγγυάται τις έξι εθνικές αναγκαιότητες.
Yπογράμμισε ότι μοναδική λύση για την χώρα είναι να δημιουργηθεί μετεκλογικά μια «κυβέρνηση εθνικής ενότητας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», καθώς κανένα κόμμα δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου θα κρίνει το μέλλον της χώρας για τις επόμενες 10ετίες.
Αναφερόμενος εμμέσως στον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς να τον κατονομάσει σημείωσε πως το «ΠΑΣΟΚ είναι ένα», δεν αποτελεί «ιδιωτική ιδιοκτησία» οποιουδήποτε, και «ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται».
Για το τι μπορεί να πετύχει το ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως ελληνικός λαός «τιμώρησε» το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που ακολούθησε την περίοδο της κρίσης, όμως τώρα πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν πως ανέλαβε «το κόστος της εθνικής ευθύνης» και να ακούσουν το μήνυμά της.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επέρριψε εμμέσως πλην σαφώς στο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για τις ατελέσφορες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος .
Ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει την περιοδεία του στην Πελοπόννησο και το βράδυ θα μιλήσει στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.