Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ




Η ημέρα των εκλογών, η δημοκρατική διαδικασία συμμετοχής του λαού στη διακυβέρνηση μιας χώρας, έχουν καταντήσει παιχνίδι προγνωστικών εκτιμήσεων της στιγμής, κατά παράβαση του Συντάγματος που προβλέπει την έκφραση του λαού κάθε τέσσερα χρόνια, μία και έξω. 
Στην παρούσα προεκλογική περίοδο τα δεδομένα αλλάζουν τόσο γρήγορα και οι απρόβλεπτοι παράγοντες έχουν αυξηθεί γεωμετρικά, γεγονός που ανατρέπει τα μεγαλεπήβολα σχέδια επί χάρτου που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, με τις σίγουρες προβλέψεις και τις βεβαιότητες του αέρα.
Ό,τι υπήρχε μέχρι αύριο τελειώνει με την κάθοδο του Παπανδρέου και την αναγέννηση της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς. Οι δημοσκοπήσεις λόγω των λίγων ημερών μέχρι τις κάλπες καθίστανται αμφίβολες και η 25η Ιανουαρίου είναι ανοιχτή σε όλα τα αποτελέσματα. Ακόμα και στην πρώτη θέση, όπου οι ανατροπείς της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας κ.κ. Τσίπρας, Μιχαλολιάκος, Καμένος και Κουβέλης, θεωρούσαν δεδομένη. 
Αν ο κ.Τσίπρας δεν δεσμευτεί δημόσια για την διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ και την αξιοποίηση των θυσιών ενός μέρους του λαού από το 2009, το οποίο αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι, οι πιθανότητες να κόψει πρώτος το νήμα των εκλογών καθίστανται μειούμενες. Ποιος θα συνηγορήσει να παραδοθεί η Ελλάδα σε έναν νεαρό, άθεο, κομμουνιστή χωρίς σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Ακόμα και τα δις ευρώ που περιμένει από την ΕΚΤ την οποία οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν εχθρό τους με απόφαση του Συνεδρίου της πολιτικής οντότητας των συνιστώσων της ριζοσπαστικής Αριστεράς που έγινε άρον άρον κόμμα χωρίς ρίζες.
Ο κ.Σαμαράς έχει την ευκαιρία να παραδεχθεί την ολιγωρία του, να δεσμευτεί για το ξεχέρσωμα της ολιγαρχίας και να δημιουργήσει σε μία Κυβερνηση συνεργασίας με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις μια κοινωνία ελεύθερου ανταγωνισμού που θα κυριαρχουν οι τολμηροί και όχι οι δοτοί, ανεξαρτήτως ηλικίας. Να κερδίσει τη νεολαία της Ελλάδας που αναμένει υπομονετικά με θυμό την επόμενη ημέρα στη χώρα της.
Η ατιμωτική αποχώρηση από το πολιτικό προσκήνιο των ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό σκηνικό, με το Ποτάμι να είναι αβέβαιο ως προς την ορμή του και με την κάθοδο του Κινήματος του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας, που διαχειρίστηκε με καλό ή κακό τρόπο την τύχη της Ελλάδας το βρώμικο 2009, καθοριστική. Τόσο μεγάλη και απρόβλεπτη είναι η μεταβολή στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας που σήμερα η ευρωβουλευτής κ.Καϊλή άρτι αφιχθείσα από τις Βρυξέλλες και επιτέθηκε για πρώτη φορά σφοδρά, σε ένα κόμμα που επίσημα ακόμα δεν υπάρχει.
Θα έχουν ενδιαφέρον οι δημοσκοπήσεις στο τέλος της μεθεπόμενης εβδομάδας, όταν θα έχει διαμορφωθεί το πεδίο της μάχης, αν και όλα δείχνουν ότι η ημέρα των εκλογών είναι η ημέρα που μία ολόκληρη χώρα θα πάει Ταμείο, μία και έξω. Εκτός και αν ο αγώνας είναι στημένος και ο διαιτητής πιασμένος για να παραμείνει η Ελλάδα υπόδουλη στους διαμορφωτές της ζωής των Ελλήνων, χειροκροτώντας σε άσκοπες προεκλογικές φανφάρες…
 
 thedayaftergr.blogspot.gr