Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Νίκησαν Χανιά & Παναχαϊκή


Κορυφή με (μη) πέναλτι η Λαμία, «καρέ» η Παναχαϊκή Πάγκαλος και Μαζιώτης. Δύο ονόματα που έχουν απασχολήσει και απασχολούν την ελληνική κοινωνία, αλλά και που χαρακτήρισαν το δευτεριάτικο ποδοσφαιρικό απόγευμα (8/12) της Football League (7η αγωνιστική) στον 1ο όμιλο.

Ο πρώτος είναι ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Χανίων, ο οποίος σκόραρε στο 45' το νικητήριο γκολ (1-0) των Κρητικών στο ντέρμπι με τον Παναιγιάλειο, ενώ ο δεύτερος ο παίκτης του Πανηλειακού, που στο 34' έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε συμβάλλοντας άθελά του στο να φτάσει η Παναχαϊκή στην ανατροπή του σκορ και στην 5η νίκη της στο φετινό πρωτάθημα.
Στα Περιβόλια, σ' έναν αγώνα – ντέρμπι, ο ΑΟ Χανίων έφτασε στη νίκη χάρις στο τέρμα – όπως αναφέραμε – του Πάγκαλου με κεφαλιά σε σέντρα του Κοντέοντος στο 45'. Το ματς χαρακτηρίστηκε από την πτώση του ηλεκτρικού ρεύματος και τη δεκάλεπτη διακοπή στο 68' έως ότου επανέρθει ο φωτισμός. Αυτό είναι το δεύτερο σερί ματς που ο Παναιγιάλειος βιώνει κάτι τέτοιο, καθώς την περασμένη Δευτέρα (1/12) είχε «πέσει» για μισή ώρα ο ηλεκτροφωτισμός στην εντός έδρας αναμέτρησή του με τον Απόλλωνα Σμύρνης. 
ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Σταύρος Παπανδρέου): Σικαλιάς, Παγώνης, Γκότοβος, Κοντέων, Μανωλάς, Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Οικονομόπουλος (92' Καμινιώτης), Καραλής (73' Καραγιάννης), Πάγκαλος, Κρητικός (80' Γκούμας)
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Μουράτ Σεροπιάν): Σταυριανός, Σπίνουλας, Τζημογιάννης, Ιωάννου (56' Σταμόγιαννος), Γκοτσούλιας, Νάστος (73' Μίλιεβιτς), Τσατσαρής, Μπούνας, Σκαρτσίλας, Ουρτάδο, Σεχολάρι (46' Πόνσε)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 1' στον Πύργο κόντρα στον Πανηλειακό η Παναχαϊκή κατάφερε να πετύχει την ανατροπή, να πάρει τη νίκη με σκορ 4-2 (1', 74' Τσίτας – 36 πεν. Ντα Κόστα, 45' Μαρουκάκης, 49' Μπαλού, 61 Πατινιώτης) και πετυχαίνοντας την 5η νίκη της στη σεζόν.
Καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή έπαιξε και το ότι οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαζιώτη (ανέτρεψε τον Στεργίδη) στη φάση του 34' όταν και οι Αχαιοί κέρδισαν πέναλτι και ισοφάρισαν με τον Ντα Κόστα σε 1-1. Ακολούθως οι «ροσονέρι» επικράτησαν κατά κράτος, φτάνοντας, όπως αναφέραμε, στη νίκη με 4-2.
 Ο Πανηλειακός τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες . Εκτός από τον Μαζιώτη αποβλήθηκε στο 95' και οΧατζόγλου  με 2η κίτρινη κάρτα.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Ηλίας Φυντάνης): Γκίνης, Γραικός, Αρμένης, Χατζόγλου, Μπαξεβάνος, Γεωργόπουλος (88' Κυριακάκης), Μαζιώτης, Εμμανουήλ, Τσίτας, Μπουντόπουλος, Πούρνος (84' Κωτάτης).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Κάργας, Άλμπι, Πατινιώτης, Μπαλού, Γκαντιάγκα, Ντα Κόστα (64' Αναστασόπουλος), Χαρτσιάς (84' Κοντοχρήστος), Μαρουκάκης, Στεργίδης, Ασίγκμπα (59' Χούσα).


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικης
1ος Όμιλος
Ηρακλής Ψαχνών-Απόλλων 2-1
Φωστήρας-Ερμιονίδα 1-1
Αχαρναϊκός-Άλιμος 0-0
ΑΕΚ-Επισκοπή 7-0
Πανηλειακός-Παναχαϊκή 2-4
Α.Ο. Χανιά-Παναιγιάλειος 1 - 0