Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ορόσημο επαναστατικών αλλαγών


Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης

ΣΕ 9 ΜΕΡΕΣ από σήμερα, θα ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πολιτική εκκρεμότητα είναι ολοφάνερη και βεβαίως λίαν επιζήμια για την πατρίδα, αφού τα κόμματα δεν λένε να τα βρουν ούτε στο όνομα του νέου Προέδρου, ούτε στην ημερομηνία των εκλογών, ούτε στα εθνικά θέματα.

ΣΑΜΑΡΑΣ, Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης, Κουτσούμπας και οι κομματικοί καπεταναίοι τους έχουν άμεσες και έμμεσες ευθύνες για τους κινδύνους που ζώνουν την πατρίδα ολοένα και περισσότερο, για την παράταση της ξένης κατοχής μέσω μνημονίου «νέας κοπής» και για τα παραπάνω δεινά που σωρεύονται μέσω του Προϋπολογισμού 2015, έτσι όπως υποβάλλεται τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση, εν μέσω θορυβωδών συλλαλητηρίων.

Όσο οι κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ (ιδίως η δεύτερη) βλέπουν Σαμαρά και Τσίπρα να.,. γρονθοκοπούνται, όσο βλέπουν πόσο ακίνδυνες είναι οι αντιδράσεις της κυβέρνησης στο σφίξιμό τους, τόσο περισσότερο σφίγγουν. Με την απόλυτη βεβαιότητα ότι το σφίξιμο θα ισχύει όχι μόνο για τους παρόντες αλλά και για τους... επόμενους!..

ΔΕΝ ΤΟΥΣ αρέσει καθόλου που η Ελλάδα έχει τα κότσια να βγει από το τούνελ, να σκίσει τα μνημόνια, να νοικοκυρέψει το θηριώδες χρέος της και να γίνει παντοδύναμη, χάρη στους σπάνιους θησαυρούς της - τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον ορυκτό πλούτο, τη ναυτιλία, τη στρατηγική θέση και τον ατίθασο λαό της. Την προσβάλουν και την κακοποιούν, όπως έκαναν οι επίσημοι Αμερικανοί αποκαλώντας τα Σκόπια «Μακεδονία». Και ενθαρρύνουν τους Τουρκαλάδες να εφορμούν στη Θράκη, να παραβιάζουν τους ουρανούς μας και να βάζουν χέρι στον θαλάσσιο πλούτο της Κύπρου.

ΖΗΛΕΥΟΥΝ οι ξένοι «προστάτες» για τον τουριστικό και πολιτιστικό μας θρίαμβο. Τόσο ώστε να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να διπλασιάζει τον ΦΠΑ στα νησιά για να στρέψει τον τουρισμό προς την Τουρκία, μοιράζοντας στα δύο το τουριστικό Αιγαίο. Και εμείς εδώ τρωγόμαστε πότε για τις εξετάσεις του νεαρού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού που έγινε θέμα ακραίων κινητοποιήσεων (όπως τέτοιες μέρες το 2008 ο Γρηγορόπουλος) και πότε για τους αλλοδαπούς απεργούς πείνας που ξάπλωσαν «στρωματσάδα» στην Αμαλίας και κατεξευτελίζουν επί ένα μήνα το κράτος…

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ οι πληγές θα ήσαν πολύ λιγότερες αν η πολιτική μας ηγεσία ήταν μονοιασμένη και ύψωνε ευθύς εξ αρχής ΑΝΑΣΤΗΜΑ στην ξενοκρατία. Και αν -εδώ που τα λέμε- το δικό μας το «σινάφι» λειτουργούσε, κατά πώς διδάσκει η αγωνιστική του ιστορία. Μελαγχόλησα την Τετάρτη, στην απονομή των βραβείων του Ιδρύματος Μπότση (ανάμεσα στα οποία και το βραβείο του αγαπητού Διευθυντή Σύνταξης της Real news Δημήτρη Μιχαλέλη), όταν είδα τόσους και τόσους σεμνούς, αθόρυβους και άξιους λειτουργούς του Τύπου (ανάμεσά τους και τη Σοφία Βούλτεψη, θυγατέρα του γενναίου αγωνιστή Γιάννη Βούλτεψη) να μην έχουν γίνει η πρώτη ύλη μιας επαναστατικής αλλαγής, όπως εκείνες του 1909 και του 1922 που είχαν ξεκινήσει από τα γραφεία της «Ακρόπολης» του Βλάση Γαβριηλίδη και του «Ελευθέρου Βήματος» του Δημήτρη Λαμπράκη.

ΤΟ ΝΟΗΜΑ των ημερών είναι ότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά η πατρίδα, με αναθεωρημένο το Σύνταγμά της, έχει ανάγκη μιας επαναστατικής αλλαγής που μπορεί να την οδηγήσει το 2021 στον δεύτερο χρυσόν αιώνα της. Γιατί, αλίμονο αν ως τότε παραμείνει στα ακάθαρτα χέρια του σάπιου πολιτικού συστήματος, σκλάβα της ξενοκρατίας. Θα είναι το τέλος της. Αυτή τη φορά, ένα τέλος χωρίς την παραμικρή ελπίδα ανάστασης.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, η προεδρική εκλογή και οι εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν θα είναι ούτως ή άλλως η αφετηρία της μεγαλύτερης ίσως πολιτικής αλλαγής των 70 τελευταίων ετών. Ας προβληματιστούν οι πολιτικοί αρχηγοί, με πρώτους και καλύτερους τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι η ώρα τους να γίνουν σωτήρες ή νεκροπομποί της πατρίδας!..

elzoni.gr