Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τέλος στο θρίλερ της ομηρίας με έφοδο της αστυνομίας στην καφετέρια του Σίδνεϊ – Νεκροί δύο όμηροι και ο δράστης

imamisΈφοδο πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην καφετέρια του Σίνδεϊ της Αυστραλίας, όπου ο Ιρανός ιμάμης κρατούσε δεκάδες ομήρους. Τρεις συνολικά οι νεκροί (δύο όμηροι και ο δράστης). Οι όμηροι ήταν ηλικίας 38 και 34 ετών.
Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ ακούστηκαν και αρκετοί πυροβολισμοί.Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και σύμφωνα με την τοπική αστυνομία ονομάζεται Χαρόν Μονίς και έχει πάρει άσυλο στην Αυστραλία. Σύμφωνα με το BBC, ο Μονίς ήταν  ελεύθερος με χρηματική εγγύηση καθώς κατηγορείται για σειρά βίαιων ενεργειών και έχει ήδη καταδικαστεί για επιθετικές επιστολές που έχει στείλει σε οικογένειες νεκρών αυστραλών στρατιωτών.
 Όπως έγινε γνωστό ο δράστης, ο οποίος είναι Ιρανός ιμάμης, ανάγκασε ορισμένους από τους ομήρους να κρατήσουν ψηλά μία σημαία με αραβικά γράμματα, στη τζαμαρία του καταστήματος!
Αναλυτές σημειώνουν πως η σημαία δεν ανήκει στην οργάνωση ISIS, αλλά στο Μέτωπο αλ – Νούσρα που είναι προσκείμενο στην αλ Κάιντα και δεν έχει καλές σχέσεις με το “Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας”. ...