Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Το μήνυμα του Βενιζέλου στην τρόικα και η προοπτική της συμφωνίας

benieurope Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην οργανωτική επιτροπή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, έστειλε μήνυμα στους δανειστές ότι δεν μπορούν να επιβάλουν μέτρα που δεν ευνοούν την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, υποστήριξε ότι σύντομα η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα και πως είναι εφικτή η συμφωνία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
«Αναμένουμε την επιστροφής της Τρόικας. Έχουμε τη δυνατότητα πριν τα Χριστούγεννα, πριν την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της 15ης Δεκεμβρίου να έχουμε ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους δανειστές», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Επειδή μιλάνε κάποιοι για παράταση του προγράμματος: Δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς δάνειο».
Για το ενδεχόμενο επέκτασης του Μνημονίου μέσα στο 2015 είπε: «Δεν μιλάμε για παράταση του προγράμματος αλλά για τεχνική επέκταση των διαδικασιών».
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και στους δανειστές: «Κανείς δεν μπορεί να εισηγηθεί ή να επιβάλει μέτρα που αντί να ευνοούν σκοτώνουν την ανάπτυξη», επεσήμανε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα.

ysterografa.gr