Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

O Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος νέος Πρόεδρος στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Εκλογές για τον περιφερειακό φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. 
Νέος Πρόεδρος στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (ΦΟΔΣΑ) εξελέγη ομόφωνα  ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος.

Τα αποτελέσματα
Πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Ανδρικόπουλος Ηλίας Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Εκτελεστική επιτροπή
Κωστούρος Δημήτριος
Τσιριγώτης Σπυρίδων
Γρυπιώτης Ιωάννης
Βασιλόπουλος Αθανάσιος
Καφαντάρης Δημήτριος
Τσίγγανος Παναγιώτης
Αναπληρωματικά μέλη
Πετσέλης Χρήστος
Σκαντζός Εμμανουήλ
Μελέτης Χρήστος
Αθανασόπουλος Γεώργιος

Ο κ. Ανδρικόπουλος μετά την εκλογή του προέβη σε δηλώσεις. Αρχικά ευχαρίστησε τους εκπροσώπους που τον εξέλεξαν πρόεδρο ομόφωνα και στη συνέχεια δήλωσε:
Έχω γνώση τι χρειάζεται και τι πρέπει να γίνει και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα με τα απορρίμματα. Τα απορρίμματα είναι αναγκαίο καλό άλλα και κακό, καθώς μπορούν να μεταφραστούν σε χρήμα. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη, να συλλέξουμε τα απορρίμματα και να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον. Πρέπει με συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το τρομακτικό πρόβλημα των απορριμμάτων που υπάρχει πίσω μας.
Η εικόνα με τους όγκους των απορριμμάτων στο δρόμο δεν τιμά κανένα.
Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να επιτύχουμε το στόχο μας
Σαφώς υπάρχει πλάνο και υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης του πρόβληματος αλλά πριν γίνει οτιδήποτε πρέπει να υπάρχει συνεννόηση σύνθεση και κατανόηση του προβλήματα και από τους δημάρχους αλλά και από τους πολίτες.
Για την ολοκληρωμένη διαχείριση της περιφέρειας Πελοποννήσου είπε:
Εμείς θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε τα θετικά τα οποία υπάρχουν και να συμπληρώσουμε τα κενά τα οποία υπάρχουν έτσι ώστε να έχουμε μια λύση του προβλήματος.
Ο απερχόμενος πρόεδρος τους ΦΟΔΣΑ κ. Γιάννης Σμυρνιώτης ευχαρίστησε τους συναδέλφους που τοΝν στήριξαν στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και στη συνέχεια δήλωσε:
Δυστυχώς το διάστημα ήταν μικρό το θεσμικό πλαίσιο ασταθές και τα προβλήματα τεράστια στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ελπίζουμε να ξεκαθαρίσει το θέμα των αρμοδιοτήτων έτσι ώστε σύντομα να υπάρχει μία σωστά περιβαλλοντική διαχείριση και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Τέλος ευχήθηκε καλή θητεία στη νέο συμβούλιο και στην εκτελεστική επιτροπή.

Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Ζάρρος ο οποίος τόνισε: "Αλλαγή των δεδομένων! Νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος. Ηλεκτρική η καρέκλα, αλλά ο δήμος μας έχει τώρα ένα σοβαρό πλεονέκτημα. Τέρμα οι αιφνιδιασμοί και τα κρυφτούλια. Για να δούμε...""