Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Do or die στον Μοριά - Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ


http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20141126/low/2014112600763_161187402.jpg 
«Η Μπεσίκτας δεν θα έρθει με ψηλά τακούνια. Θα ήταν τρελό να μην είναι υποψιασμένη», ήταν εκπληκτική ατάκα του Στάικου Βεργέτη μία ημέρα μετά τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με την Τότεναμ.

Οντως οι Τούρκοι δεν έρχονται με υπεροψία και διάθεση να υποτιμήσουν την αρκαδική ομάδα, διότι και το πλήρωσαν στην πρεμιέρα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και έχουν λάβει τα μηνύματα από τις μετέπειτα εμφανίσεις του Αστέρα, παρά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με τους Λονδρέζους. Συνεπώς, ο Βεργέτης αναμένει μια σοβαρή Μπεσίκτας, που θα θελήσει να καθαρίσει από τώρα την υπόθεση-πρόκριση. Μην ξεχνάμε πως η μουδιασμένη εκκίνηση των μαύρων αετών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη είχε προκαλέσει γκρίνια, αλλά πλέον η τάξη έχει αποκατασταθεί, όπως αποδεικνύει η πρωτιά (με συγκάτοικο τη Φενερμπαχτσέ) στον βαθμολογικό πίνακα του τουρκικού πρωταθλήματος.
Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα γνωρίζουν πως πλέον δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Ωστόσο έχουν αποδείξει ότι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων (με εξαίρεση τη βαριά ήττα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν) και θα τα παίξουν όλα για όλα. Πρέπει να φτάσουν σε ακόμα μία υπέρβαση κατακτώντας τη νίκη και έχοντας στο μυαλό τους ότι ενδεχομένως να μην τους φτάσει ακόμα και αν κάνουν και το πρώτο διπλό τους στην Ευρώπη, την τελευταία αγωνιστική με την αδιάφορη Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Και αυτό διότι η Τότεναμ υποδέχεται τους Σέρβους και θα πρέπει να γκελάρει για να έχει ενδιαφέρον στο τελευταίο ματς με την Μπεσίκτας στην Τουρκία.
Οπως και να έχει, μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν και οι παίκτες του Αστέρα θα τις εξαντλήσουν, γνωρίζοντας ότι και σε αυτό το παιχνίδι είναι το αουτσάιντερ, παρότι η ισοπαλία στο πρώτο ματς στην Πόλη τους δίνει αυτοπεποίθηση και τους βοηθά να πιστέψουν στο «τρίποντο». Ούτως ή άλλως, όπως τόνισε ο Βεργέτης οι παίκτες του είναι «φτιαγμένοι» εν όψει της νέας πρόκλησης.
 «Ευελπιστούμε να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Έχουμε δύο βήματα μπροστά μας. Βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια και ευελπιστούμε αύριο (σ.σ. σήμερα) να κάνουμε το πρώτο βήμα».
Εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του, ο Δημήτρης Κουρμπέλης δήλωσε: «Είναι ένα απαιτητικό και ιστορικό παιχνίδι. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να κυνηγήσουμε όσες ελπίδες πρόκρισης έχουν απομείνει. Είμαστε υπερήφανοι που μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του τούρκικου πρωταθλήματος έρχεται στην Τρίπολη. Στον αγωνιστικό χώρο θα τα ξεχάσουμε όλα και θα παίξουμε για την νίκη.
Δουλέψαμε όλοι πάρα πολύ για να φτάσει εδώ η ομάδα. Είμαι έτοιμος για να δώσω τον καλύτερο εαυτό για την ομάδα. Διαφέρει πολύ το ένα ματς από το άλλο. Είναι πολύ δύσκολο ματς και πρέπει να πάρουμε την νίκη για να ελπίζουμε σε πρόκριση. Είμαι στην διάθεση του προπονητή και νιώθω έτοιμος για να κάνω ό,τι μου ζητηθεί».