Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Οι «μάχες» του Αστέρα και του ΠΑΟΚ, και η αγγαρεία του ΠΑΟ

Οι «μάχες» του Αστέρα και του ΠΑΟΚ, και η αγγαρεία του ΠΑΟ

Με τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής, συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, η φάση των ομίλων στο ΕUuropa League. Από ελληνικής πλευράς, το ενδιαφέρον στρέφεται στους αγώνες του Αστέρα στην Τρίπολη με την Μπεσίκτας (20:00) και του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Μινσκ εκτός έδρας, καθώς η αναμέτρηση της Ντιναμό Μόσχας με τον Παναθηναϊκό (18:00) έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι Ρώσοι έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση και οι «πράσινοι» έχουν αποκλεισθεί.
Ο Στάϊκος Βεργέτης προετοιμάζει την ομάδα του και δεν αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα. Οι παίκτες του Αστέρα θα επιδιώξουν να πάρουν την νίκη έτσι ώστε να διατηρήσουν τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης που διαθέτουν, ενώ οι Τούρκοι θα παίξουν για δύο αποτελέσματα που θα τους διατηρήσουν σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση για την πρωτιά στον όμιλο. Στον άλλον αγώνα του 3ου ομίλου, η Τότεναμ θα υποδεχθεί την Παρτιζάν και με νίκη θα «αγκαλιάσει» την πρόκριση.
Παράλληλα, ο Αγγελος Αναστασιάδης έδωσε το σύνθημα ενόψει του αγώνα με την Ντιναμό Μινσκ (22:05) που είναι η «υποχρεωτική» κατάκτηση των τριών βαθμών, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να παραμείνει «ζωντανός» για την πρόκριση. Η ελληνική ομάδα είναι το φαβορί απέναντι στον «αδύναμο κρίκο» του 11ου ομίλου, ενώ στον άλλον αγώνα, η Γκινγκάμπ θα υποδεχθεί την πρωτοπόρο Φιορεντίνα, με τους Γάλλούς να θέλουν αποτέλεσμα για να διατηρήσουν τις ελπίδες πρόκρισης σε βάρος του ΠΑΟΚ και τους Ιταλούς βαθμολογικά αδιάφορους, αφού έχουν ήδη προκριθεί.
Από τους υπόλοιπους αγώνες, ξεχωρίζουν τα «ζευγάρια» Βιγιαρεάλ-Γκλάντμπαχ και Ζυρίχη-Απόλλων Λεμεσού (1ος όμιλος), Τορίνο-Μπριζ (2ος), Σέλτικ-Σάλτσμπουργκ (4ος), Σεντ Ετιέν-Καραμπάχ και Ίντερ-Ντνίπρο (6ος), Φέγενορντ-Σεβίλη και Ριέκα-Σταντάρ Λιέγης (7ος), Βόλφσμπουργκ-Έβερτον (8ος), Σπάρτα Πράγας-Νάπολι (9ος), Ααλμποργκ-Στεάουα (10ος) και Λόκερεν-Λέγκια Βαρσοβίας, Τραμπζονσπόρ-Μέταλιστ (12ος).