Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η βάση του ΠΑΣΟΚ διώχνει τον Βενιζέλο

PASOK-Synedrio Ήταν περίπου αναμενόμενο να… ξυπνήσουν τα πολιτικά και ιδεολογικά αντανακλαστικά της κοινωνικής και κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, και μόνο στο άκουσμα της κίνησης του Γιώργου Παπανδρέου, τις τελευταίες ημέρες ωστόσο, η κινητοποίηση που παρατηρείται μάλλον υπερβαίνει και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις του παπανδρεϊκού στρατοπέδο.
Δεν είναι μόνο οι νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ανά τη χώρα, που κάνουν το μεγάλο βήμα να ζητήσουν “επωνύμως” τη δρομολόγηση των διεργασιών για την αλλαγή ηγεσίας του Κινήματος, αλλά και η κινητικότητα που παρατηρείται σε επίπεδο μεσαίων και κατώτερων στελεχών.
Για τους γνωρίζοντες τις εσωκομματικές ισορροοπίες του ΠΑΣΟΚ, ήταν απολύτως αναμενόμενο η πλειοψηφία της βάσης του Κινήματος να σταθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, πολύ περισσότερο μάλιστα από τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος βιώνει μια εξαιρετικά χαμηλή δημοφιλία και ακόμη μικρότερη αποδοχή, αδυνατώντας να πείσει ότι μπορεί να είναι ο ηγέτης στα χέρια του οποίου το ΠΑΣΟΚ θα ξανασηκώσει κεφάλι.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κατεξοχήν κόμμα εξουσίας της Ελλάδας, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Γι’ αυτό άλλωστε και τα 2/3 της κοινωνικής βάσης και των στελεχών του, έχουν προ πολλού μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

ysterografa.gr