Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μήνυμα Βενιζέλου σε τρόικα και ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υποχωρούμε. Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η Αντιπολίτευση

benisamaras

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το τέλος της σύσκεψης με τον Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων, τόνισε ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο και ζήτησε τη δημιουργία συνθηκών ενός αρραγούς μετώπου στο εσωτερικό.
Συγκεκριμένα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών:

«Η διαπραγμάτευση, πολύπλοκη και σύνθετη, εξυπηρετεί δυο στόχους, να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας, της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και να κλείσουμε το πρόγραμμα και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την επόμενη μέρα.
Οι εταίροι μας είναι δύσπιστοι λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος, η εσωτερική κατάσταση είναι στείρα αντιπαραγωγική και δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση».
Εμείς έχουμε τον εθνικό μας στόχο, οι Ευρωπαίοι τις δικές τους επιδιώξεις. Το ΔΝΤ αγωνιά για τον δικό του ρόλο, να επεκταθεί ο ρόλος του σε περιοχές της ευρωζώνης. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό και πολύ συγκεκριμένο και πρέπει να διαμορφώσουμε στο εσωτερικό συνθήκες αρραγούς μετωπου.
Η αντιπολίτευση θα πρέπει να σταθεί στο ύψος περιστάσεων, στο επίπεδο ωριμότητας και υπευθυνότητας που απαιτείται.
Δεν είναι μόνο μια συνηθισμένη διαδικασία, τώρα είναι η τελική φάση, είναι η έξοδος από το μνημόνιο, διαπραγματευόμαστε και για την έξοδο όχι μόνο για τα θέματα της τρόικας. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε τίποτα. Δεν είναι μόνο ένα θέμα, θέλουμε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση όλων των θεμάτων και όχι αποσπασματική προσέγγιση. Δεν θα ζητήσουμε ξανά θυσίες από τους πολίτες, δεν θα υπάρξουν ξανά μέτρα λιτότητας».

Σε ερώτηση για τον Γκίκα Χαρδούβελη είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τον υπουργό των Οικονομικών και πρόσθεσε ότι αυτός δεν πρέπει να στοχοποιείται.

ysterografa.gr