Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μετωπική σύγκρουση τρένου του ΟΣΕ με συρμό του Προαστιακού στο Ρούφ – Διακοπή κυκλοφορίας

http://media.pathfinder.gr/cman_img_f/9588771228584072041.jpg 

Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδουν πηγές του ΟΣΕ, μετωπική σύγκρουση, συρμού του Προαστιακού με τρένο του ΟΣΕ κοντά στο σταθμό του Ρουφ, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 08:15 το πρωί της Τρίτης όταν συρμός του Προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Πειραιάς συγκρούστηκε μετωπικά με τρένο του ΟΣΕ που ήταν ακινητοποιημένο σε διασταύρωση κοντά στο σταθμό του Ρούφ.

Η κενή αμαξοστοιχία είχε προορισμό τον Σταθμό Λαρίσης, όπου θα επιβιβάζονταν οι ταξιδιώτες για την Καλαμπάκα. Και οι δυο συρμοί κινούνταν με μικρή ταχύτητα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ, στο συρμό του Προαστιακού επέβαιναν 20 άνθρωποι.

Ο συρμός του προαστιακού έπεσε πάνω στο σταματημένο τρένο του ΟΣΕ, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τις επιβάτες του. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον σταθμό του Ρούφ και συνέχισαν με αλλά μέσα.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΣΕ το ατύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Εικάζεται ότι μάλλον δεν μπήκε καλά το κλειδί που διασταυρώνει τις γραμμές.

Η λειτουργία της γραμμής στο τμήμα Αθήνα - Πειραιά έχει προσωρινά διακοπεί και στο σημείο έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Γίνεται έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης.