Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΥΔΜΗΔ: Η διαπραγμάτευση για το Δημόσιο έχει κλείσει – Ελάχιστη η μείωση των μισθών

Σε δύο κατευθύνσεις κινείται το υπουργείο Διοικητικής  Μεταρρύθμισης ενόψει της διαπραγμάτευσης  με την τρόικα στο Παρίσι στην οποία θα δώσει το παρόν και ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η πρώτη ότι η διαπραγμάτευση σε σχέση με τα ανοιχτά θέματα του ΥΔΜΗΔ (απολύσεις, μισθολόγιο) έχει κλείσει
Η δεύτερη ότι το θέμα του νέου μισθολογίου  έχει επίσης σχεδόν οριστικοποιηθεί και ότι οι μειώσεις στους μισθούς θα είναι πολύ μικρή.
Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε με συνέντευξή στη στον «Alpha 9.89» η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου τονίζοντας χαρακτηριστικά:

  • «Σε αυτήν τη διαπραγμάτευση το Υπουργείο ΔΜΗΔ προσέρχεται με σχεδόν όλα τα μέτωπα κλειστά. Το ΥΔΜΗΔ, το οποίο κάποτε αποτελούσε τον πυρήνα του προβλήματος πλέον έχει μεταφερθεί στην περιφέρεια της διαπραγμάτευσης»
  • Για το μισθολόγιο και τη δοκιμαστική περίοδο των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο βρισκόμαστε στη φάση που τα δύο συναρμόδια υπουργεία καταρτίζουν το σχέδιο που θα παρουσιαστεί για διαβούλευση. Η μείωση του μισθού των νεοδιόριστων θα είναι ελάχιστη. Επίσης οι κατηγορίες νεοεισερχομένων δημοσίων υπαλλήλων που θα υπηρετούν εκτός έδρας θα λαμβάνουν βοήθημα υπό τη μορφή επιδόματος. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικές τις αλλαγές που ετοιμάζουμε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε η δοκιμαστική περίοδος των νεοεισερχομένων δημοσίων υπαλλήλων να είναι ουσιαστική. Η δοκιμαστική περίοδος είναι ένα νομοθέτημα χρόνων, το οποίο όμως δεν ίσχυσε ποτέ στην πράξη. Το Υπουργείο ΔΜΗΔ επιθυμεί την αξιολόγηση στο τέλος της διετίας, βάσει προκαθορισμένων, αντικειμενικών προϋποθέσεων και όχι βάσει κομματικών πεποιθήσεων ή συνδικαλιστικής δράσης του υπαλλήλου. 
  •  
  • aytodioikisi.gr