Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

1ο Open Tourism Corinthia - Κυριακή 30/11 στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

Εμφάνιση logo.PNG
Εμφάνιση Header 1ο OpenTourism Corinthia.png
 Εμφάνιση program Opentourism Corinthia image.jpg


Η οργανωτική επιτροπή του "Open Tourism Corinthia", γνωστοποιεί την διεξαγωγή της 1ης συνάντησης OpenTourism στο νομό Κορινθίας, στις 30.11.14 και ώρα 10.30 στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ερμού 1).

Το OpenTourism αποτελεί μία πρωτοβουλία από ανθρώπους που αγαπούν και ασχολούνται με τον τουρισμό, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον κλάδο του τουρισμού και όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν. Εκτός από απόψεις και επιχειρηματικές ιδέες, ένας από τους στόχους είναι η αλλαγή της νοοτροπίας αντιμετώπισης του τουρισμού και η προώθηση της γνώσης στις επιχειρήσεις του κλάδου.  Στόχος της πρώτης συνάντησης είναι μέσα από παραδείγματα τοπικής συνεργατικότητας, ατομικής επιχειρηματικότητας με όραμα και σκληρή δουλειά να δοθεί η τουριστική κατεύθυνση που προτείνει το Opentourism για την Κορινθία, με συγκεκριμένη στόχευση και στρατηγική. Στην συνάντηση θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους για την Κορινθία νέοι επιχειρηματίες, στελέχη της αγοράς καθώς και νέοι άνθρωποι από τον ακαδημαϊκό χώρο.
Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου ως χώρος κατεξοχήν πολιτισμού, ανοίγει τις πόρτες του και φιλοξενεί αυτήν την πρώτη συνάντηση, καθώς  ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη νέων πολιτιστικών - τουριστικών προϊόντων, που προωθούν την τοπική ιστορία και παράδοση. Η επιλογή του Μουσείου ως χώρος για την συνάντηση είναι ιδιαιτέρως συμβολική, υπενθυμίζοντάς μας ότι είναι το μοναδικό μουσείο της πόλης και αποτελεί ένα σημαντικό ζωντανό "κύτταρο" του πολιτισμού μας, το οποίο αξίζει να προβληθεί τουριστικά ακόμη περισσότερο.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας (Corinthian Cluster) και το δίκτυο “Experience Corinthia” για την ανάπτυξη και προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού στην Κορινθία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου Open Tourism Corinthia
10.30-11:00 Προσέλευση
11.00-11.15 Έναρξη Ημερίδας, Χαιρετισμοί από ΟpenΤourism και υπεύθυνους του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου
11.15-11.30 Me zen – από το Βόλο με αγάπη ….και μεράκι! 
- Ανδρέας Διακοδημήτρης, Συνιδιοκτήτης Με Ζεν
11.30-11.45 Εργαστήρι Επιχειρηματικού Σχεδιασμού Mataroa: Στοχεύοντας στον επαναπροσδιορισμό της κουλτούρας και της επιχειρηματικής & εκπαιδευτικής ταυτότητας της Καλαμάτας.
- Αντώνης Παπαδόπουλος, Συνιδρυτής Mataroa & Opentourism Kalamata
11.45-12.10 «Πως βλέπουν οι τουρίστες την Κορινθία ως τουριστικό προορισμό; Online Destination Image - Ανάλυση μέσω διαδικτύου» 
- Θέμης Παπαδημόπουλος, MBA Τουρισμού, Συνιδρυτής Opentourism
- Θανάσης Δημάκης, Marketing research & e-business development, Tourix
12.10-12.30 «Κορινθία & Τουρισμός: Πώς θα γίνει σχέση Πάθους»
- Δρ. Γεωργία Ζούνη,  Διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
12.30-13.00 Ανοικτή Συζήτηση
Την συζήτηση θα συντονίσει  ο κ. Κάρολος Παπαδάς, Υπ. Διδάκτωρ Μάρκετινγκ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών