Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

ΙΣΧΥΡΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ !!

Τις τελευταίες ώρες, η γη δεν έχει σταματήσει να τρέμει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στη Πελοπόννησο και τη Κρήτη. Οι σεισμοί στις περιοχές αυτές, είναι συνεχόμενοι και έχουν δημιουργήσει τεράστια ανησυχία στους κατοίκους.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 2/10, με ένα σεισμό μεγέθους 4,2R στη Κάρπαθο. Το επόμενο απόγευμα της Παρασκευής 3/10, 4,7 Ρίχτερ κούνησαν τη Πελοπόννησο και ιδιαίτερα τη Πάτρα, το Πύργο και τη Τρίπολη. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 4/10, νέος σεισμός 4,3R, κούνησε και πάλι ιδιαίτερα τη Τρίπολη, καθώς και το Πύργο και τη Πάτρα, ωστόσο και ένας ακόμα σεισμός 4,7R νότια της Κρήτης, κούνησε όλη τη Κρήτη αλλά και τη Κάρπαθο.
Σαν να μην έφταναν αυτοί οι σεισμοί, το μεσημέρι του Σαββάτου και ώρα 15:25 και 15:27, 2 σεισμικές δονήσεις 4,2 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν στην ανατολική Κρήτη, κουνώντας και πάλι όλη τη Κρήτη αλλά και τη Κάρπαθο.

Οι σεισμολόγοι δεν δείχνουν μεγάλοι ανησυχία τόσο στη Πελοπόννησο όσο και στη Κρήτη, ωστόσο παρακολουθούν με  αγωνία τη μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία θα μας δείξει αν είναι μετασεισμοί αυτοί οι σεισμοί ή προσεισμοί. Πάντως σ
στις περιοχές αυτές, τέτοιοι σεισμοί είναι συνηθισμένοι, όχι όμως και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, γι' αυτό και οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Οι περιοχές που έχουν γίνει αυτοί οι σεισμοί, φημίζονται για την υψηλή σεισμικότητα τους και έχουν δώσει στο παρελθόν σεισμούς που έφτασαν ακόμα και τα 6,5 Ρίχτερ. Ότι αναφέρουμε στο άρθρο μας είναι επίσημα καταγεγραμμένο από τους χάρτες και τους σεισμογράφους του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !! 

greek-weather.org