Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τα σενάρια και οι... μύθοι για το μέλλον του Ρουσόπουλου

Thodoros-Rousopoulos
Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα… φετίχ για το πολιτικό παρασκήνιο, καθώς η ενδεχόμενη επιστροφή του στην ενεργό πολιτική δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, λόγω του πολύ κεντρικού ρόλου που είχε την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή, από το 2004 μέχρι το 2009.
Το άλλοτε “Νο2″ του τότε Μεγάρου Μαξίμου, είχε ακούσει τον Αντώνη Σαμαρά να τον εξοστρακίζει από την Κεντροδεξιά και την πολιτική, τον Μάιο του  2010, στην πρόσφατη εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο, επανήλθε, και μάλιστα με επίσημη πρόσκληση.
Όσοι βρέθηκαν εκείνο το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, είδαν τον Θόδωρο Ρουσόπουλο να γίνεται δεκτός με θέρμη από αρκετούς οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σημειολογικός ήταν και ο ασπασμός που αντάλλαξε με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Μουρούτη.
Έκτοτε ωστόσο… ουδέν. Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το εγχείρημα επιστροφής του Θόδωρου Ρουσόπουλου στην κεντρική πολιτική σκηνή, δεν θα είναι εύκολο, εξαιτίας και των πολλών μετώπων που είχε ανοίξει στο παρελθόν ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός Επικρατείας.
Περί ικανοτήτων βέβαια ουδείς λόγος, καθώς ακόμη και οι επικριτές του αναγνωρίζουν ότι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ήταν πιθανότατα ο καλύτερος και περισσότερο αποτελεσματικός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, και μάλιστα χωρίς να έχει πολιτικό παρελθόν στη Νέα Δημοκρατία, προερχόμενος από τον χώρο της δημοσιογραφίας.
Γι’ αυτό και τα σενάρια… χορεύουν, αναφορικά με το τι θα πράξει τελικά στο μέλλον ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, και τον ίδιο χορό ακολουθούν και οι… μύθοι. Ψύχραιμοι αναλυτές ωστόσο θεωρούν ότι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος θα προτιμήσει τελικά τον φυσικό για τον ίδιο χώρο της δημοσιογραφίας, αναλαμβάνοντας κεντρικό ρόλο σε κάποιο ΜΜΕ, και δεν θα επιχειρήσει μια επιστροφή στην πολιτική.
Πολύ περισσότερο μάλιστα σε μια εποχή που δεν δείχνει ευνοϊκή για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ και το δικό του πολιτικό ακροατήριο, που κινείται περισσότερο στον μεσαίο χώρο, δεν… πιθανολογείται ότι θα φτάσει στις κάλπες στις επόμενες εκλογές, επιλέγοντας να απέχει, όπως κάνει με συνέπεια από τις εκλογές του 2009 και μετά.

ysterografa.gr