Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν δίνουμε λευκή εξουσιοδότηση σε κανένα για απόθεση σκουπιδιών στο Δήμο Κορινθίων



Δελτίο τύπου Νο 6/15-10-2014
Δημοτικό Συμβούλιο της 14/10/2014
Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 14.10.14, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έθεσε προ ημερησίας διάταξης το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικώτερα την, με ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε. του ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στον οποίο είναι αντιπρόεδρος ο κύριος Πνευματικός, εν λευκώ εξουσιοδότηση  του δημάρχου Τρίπολης να διαχειρισθεί 1500 τοννους σύμμεικτων απορριμμάτων που συσσωρεύονται στους δρομους της πόλης του  και όπως ο ίδιος ανακοίνωσε θα μεταφέρει σε πράσινο σημείο στην Κορινθία.
Η θέση μας είναι ότι δεν δίνουμε λευκή εξουσιοδότηση σε κανένα για απόθεση σκουπιδιών στο Δήμο Κορινθίων και κακώς ο κ. Πνευματικός συνυπέγραψε τέτοια απόφαση. Επισημάναμε ότι ακόμη και σήμερα καίγονται σκουπίδια στους ΧΑΔΑ με όλες τις επιπτώσεις που δημιουργούνται κυρίως στους δημότες του πρώην Δήμου Άσσου – Λεχαίου από την εισπνοή του άκρως τοξικού καπνού .
Θεωρούμε ότι αποφεύγει να ολοκληρώσει τις αναγκαίες ενέργειες ο Δήμος Κορινθίων για διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση και διάθεση όπως προβλέπει η Ελληνική και Ευρωπαική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πληρώσει μεγάλα πρόστιμα τα οποία θα καταλογισθούν δυστυχώς στους δημότες.
Στο θέμα park n ride,  το  επιδοτούμενο πρόγραμμα από την Ευρωπαική Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία, ζητήσαμε την απόσυρση του και νέα εισήγηση που να περιλαμβάνει εξεύρεση χώρων στάθμευσης, πρόβλεψη μετεπιβίβασης και μετακίνησης των επιβατών με σύγχρονα ποδήλατα ή μέσα μαζικής μεταφοράς και μετά η ενημέρωση των πολιτών για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.
Η εισήγηση που παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία αφορά τοποθέτηση ηλεκτρονικών ταμπελών για ενημέρωση του κοινού για θέσεις στάθμευσης που σήμερα είναι ανύπαρκτες. Ο ισχυρισμός τους ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα καταδικάστηκε από την αντιπολίτευση, αφού το θέμα το χειρίζεται η σημερινή δημοτική αρχή από το 2012. Θεωρούμε ότι κινδυνεύουμε να χαθεί μια σπάνια ευκαιρία να χρησιμοποιηθούν 282.000 ευρω για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της πόλης της Κορίνθου το οποίο έχει γιγαντωθεί από τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του σημερινού Δημάρχου και να σπαταληθούν τα χρήματα σε  προμήθειες συστημάτων τα οποία δεν θα προσφέρουν τίποτε. Καταδικάσαμε επίσης το μικρό χρονικό διάστημα εγγύησης του συστήματος αλλά και το μεγάλο μηνιαίο κόστος συντήρησης που προβλέπει η μελέτη.
Διαφωνήσαμε στην ανάθεση με διαπραγμάτευση της προμήθειας καυσίμων ύψους 700.000 ευρω, ζητώντας να γίνει άμεσα σχετική τροποποίηση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του χειμώνα σε θέρμανση και κίνηση οχημάτων και μετά τον Μάρτιο του 2015 να ακολουθήσει σχετικός διαγωνισμός . Επισημάναμε το ότι κανείς επιχειρηματίας δεν θέλει να προμηθεύει καύσιμα το Δήμο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα φερεγγυότητας που πρέπει να επιλυθεί άμεσα .
Σαν συνδυασμός θεωρούμε αυτονόητο ότι το δημόσιο χρήμα πρέπει να χρησιμοποιείται με απόλυτο σεβασμό στους πολίτες και ζητήσαμε απολογισμό για τα χρήματα με τα οποία επιδοτήθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα της Κορίνθου πέρυσι ( 50.000 ευρω ).
Η απάντηση μας εξέπληξε αφού ενημερωθήκαμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού πήγε σε οφειλέτη με αποτέλεσμα να κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ και να είναι προβληματική η άθληση της νεολαίας του Συνοικισμού.
Δεν το γνώριζε ο Δήμος πριν διαθέσει το τεράστιο αυτό ποσό;  Ή μήπως το γνώριζε;
Σε εισήγηση μας να βοηθήσει και πάλι ο Δήμος ώστε να λειτουργήσει το γήπεδο, ο Δήμαρχος των έργων και των γηπέδων είπε ότι δεν θα κάνει ΤΙΠΟΤΕ για το γήπεδο του Συνοικισμού γιατί δεν ακολούθησε η ομάδα την πολιτική που τους ζήτησε.!!!!!! 
Ξέχασε όμως να μας πει ότι τη διοίκηση της ομάδας την είχε ομάδα στενών του συνεργατών με το αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουμε.
Δεν έλλειψαν προμήθειες, με απευθείας ανάθεση Δημάρχου, σημαιών  ποσού 15.000 ευρω συνολικά για τη φετεινή χρονιά έναντι 3-4.000 ευρώ τα προηγούμενα χρόνια, επίσης από τον γνωστό προμηθευτή, άλλη απόδειξη έλλειψης σεβασμού στο δημόσιο χρήμα .
Ο συνδυασμός μας από όποια θέση και να βρίσκεται, θα μάχεται απέναντι στο σύστημα που κυβερνά τα τελευταία χρόνια και θα καταγγέλει κάθε φαινόμενο αυθαιρεσίας και αδιαφάνειας, ώστε οι δημότες να αποκτήσουν την πραγματική άποψη για τη σημερινή δημοτική αρχή και θα ενημερώνουμε για τις προτάσεις μας και τις   διαφωνίες μας στις επιτροπές που μετέχουμε με σχετικές ανακοινώσεις στην ιστοσελιδα μας www.simmaxiapoliton.gr.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ