Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Η οργή του Στουρνάρα και η "έκρηξη" που έρχεται

Giannis-StournarasΟ Γιάννης Στουρνάρας αποτελεί το… αγαπημένο θέμα γκρίνιας στο πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο, καθώς ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εξελίσσεται σε εύκολο “σάκο του μποξ”, για κάθε αστοχία και λάθος που χαρακτήρισε μέχρι σήμερα τη διαδρομή της κυβέρνησης, επιβαρύνοντας το πολιτικό κλίμα εις βάρος της.
Ειδικά με το θέμα του ΕΝΦΙΑ, όλοι… χτυπούν τον Γιάννη Στουρνάρα, πολλές φορές και εις βάρος της κοινής λογικής, μια κατάσταση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει αρχίσει να προκαλεί την έντονη δυσφορία, αν όχι οργή του πρώην Υπουργού Οικονομικών.
Ο Γιάννης Στουρνάρας κράτησε τα ηνία της ελληνικής οικονομίας τη δύσκολη διετία 2012-2014, πηγαίνοντας κόντρα σε νοοτροπίες και φωνές λαϊκισμού, αλλά και στη διστακτικότητα που εμφάνιζαν στο εσωτερικό τους η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Λόγω του… σημιτικού παρελθόντος του, και της τεχνοκρατικής παρουσίας του, ο Γιάννης Στουρνάρας εξελίχτηκε στο… προφανές θύμα κυρίως των βουλευτών, οι οποίοι ήθελαν να παραμερίσουν τις δικές τους ευθύνες.
Σήμερα ωστόσο η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει. Και σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας θα αντιδράσει άμεσα το επόμενο διάστημα, χωρίς να αφήσει αναπάντητο τίποτα.
Όπως άλλωστε σημειώνουν εκείνοι που… γνωρίζουν, οι βουλευτές που σήμερα γκρινιάζουν και επιχειρούν να τον ενοχοποιήσουν, είναι οι ίδιοι που ψήφιζαν αδιαμαρτύρητα κάθε μέτρο το οποίο έφερνε η κυβέρνηση στη Βουλή.