Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Βενιζέλος: Θέλουμε το ΔΝΤ να φύγει από την Ελλάδα!

ven
Από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να επιθυμεί την πλήρη απεμπλοκή από την τρόικα το αμέσως προσεχές διάστημα. Το πρώτο βήμα είναι να φύγει το ΔΝΤ.
Επίσης, σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα λήψη τρίτου πακέτου βοήθειας από την Ελλάδα.
“Θέλω να θυμήσω ότι το ζήτημα της σχέσης της Ελλάδας με το Ταμείο μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού μέρους του προγράμματος στήριξης το έχει ήδη θέσει η Ιρλανδία, διότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό”.
Άλλωστε -είπε- το Ταμείο βρίσκεται μέσα στην καρδιά της Ευρωζώνης, όχι ως δανειστής επειδή διαθέτει κεφάλαια, αλλά επειδή διαθέτει τεχνογνωσία. Αυτή η τεχνογνωσία πρόσθεσε έχει πια μεταφερθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα ευρωπαϊκά όργανα και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει σημασία να ακολουθεί τις διαδικασίες και να επανέλθουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.
Ερωτώμενος ξανά για το ίδιο θέμα, είπε ότι δεν θέλει να απαντήσει με τεχνικές λεπτομέρειες αλλά στάθηκε στη σημασία του γεγονότος ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει στις αγορές με πάρα πολύ καλούς όρους, δηλαδή με επιτόκια δανεισμού καλύτερα από τα επιτόκια δανεισμού του Ταμείου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέρριψε την πιθανότητα λήψης τρίτου πακέτου βοήθειας από την Ελλάδα, ούτε τρίτου Mνημονίου. “Εμείς θέλουμε να φύγουμε από τις έννοιες αυτές και από την έννοια της τρόικα”, είπε χαρακτηριστικά.

ysterografa.gr