Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ένας Αφροαμερικανός "γκρεμίζει" το legacy του Ομπάμα

Barack-Obama-Oval-Office

Twitter@EmOikonomidis
Το 2008 ήταν ο πολιτικός που όλοι θέλαμε να πιστέψουμε ότι θα εξελισσόταν στον ιδεολογικό κομιστή της Αλλαγής που θέλαμε να δούμε, όπως θα έλεγε ο Μαχάτμα Γκάντι, ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ ωστόσο, βλέπει το legacy του να γκρεμίζεται λόγω του φόνου ενός 18χρονου Αφροαμερικανού.
Τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στην πόλη Φέργκιουσον του Μιζούρι, στον απόηχο της δολοφονίας του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από αστυνομικό, έρχονται να αποδείξουν πόσο… τραγικό χιούμορ μπορεί να έχει η Ιστορία.
Ο Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα περνάει στην Ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες χαμένες ευκαιρίες της ανθρωπότητας, σε επίπεδο ηγεσίας και συγκυρίας, για να αλλάξει δραστικά μια σκουριασμένη καθημερινότητα, και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα μέλλον καλύτερο και περισσότερο φωτεινό.
Με πλέον ευδιάκριτο αποτύπωμα της διακυβέρνησης Ομπάμα, τη συστημική στρέβλωση της αδυναμίας. Της αδυναμίας του ηγέτη μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Της αδυναμίας του να διαχειριστεί τις μεγάλες προσδοκίες που συνόδευσαν την εκλογή του. Της αδυναμίας του να ξαναπιάσει το νήμα με τον μεσαίο χώρο, εκείνον που τον εξέλεξε πλανητάρχη.
Για να καταντήσει η Αμερική στα χρόνια της διακυβέρνησής του, υπερδύναμη… τσέπης.

υστερογραφα