Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Φιλική… σφαλιάρα για Εθνική! Σκληρό "μάθημα" από Λιθουανία

Φιλική… σφαλιάρα για Εθνική! Σκληρό `μάθημα` από Λιθουανία
Στην πρώτη της υποχρέωση στο τουρνουά του Κάουνας η Εθνική παρουσίασε το χειρότερο της πρόσωπο στα φιλικά προετοιμασίας, ηττήθηκε με 86-67 από την Λιθουανία και έδειξε πως θέλει ακόμα… δουλειά, ενόψει του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Οι Λιθουανοί επέβαλαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα τον ρυθμό τους και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη Μετά από ένα… μουδιασμένο ξεκίνημα, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη μπόρεσε -με την έναρξη της δεύτερης περιόδου- να ισοφαρίσει με τρίποντο του Κώστα Σλούκα (19-19), όμως από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Λιθουανία κατάφερε σταδιακά να ανοίξει την ψαλίδα Το «εφιαλτικό» δεύτερο ημίχρονο και κυρίως το τρίτο 10λεπτο στοίχισε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 23 πόντους (64-41), χάρις στην ευστοχία των Λιθουανών έξω από τη γραμμή των 6.75, αλλά και λόγω λαθών που έγιναν στην άμυνα. Η Γαλανόλευκη δυσκολεύτηκε πολύ και στον τομέα του σκοραρίσματος, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι στην τρίτη περίοδο πέτυχε μόλις 10, ενώ οι γηπεδούχοι «φόρτωσαν» το ελληνικό καλάθι με 25! Εμφανέστατη σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν η απουσία του Νικ Καλάθη, κυρίως στον τομέα της οργάνωσης, ενώ η απουσία του Γιάννη Μπουρούση στοίχισε πάρα πολύ, καθώς ο Έλληνας σέντερ αποτελεί βαρόμετρο για την εθνική, τόσο στην άμυνα, αλλά στον τομέα του σκοραρίσματος. Κορυφαίος της Ελλάδας ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 14 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ιαν Βουγιούκας, που τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους. Η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει αύριο τη Σλοβενία, ενώ οι Λιθουανοί θα αντιμετωπίσουν τη Νέα Ζηλανδία.
Δεκάλεπτα: 19-16, 39-35, 64-45, 86-67.
Λιθουανία (Καζλάουσκας): Πότσιους 6, Καλνιέτις 8, Ντ. Λαβρίνοβιτς 14, Ματσιούλις 2, Σεϊμπούτις 4, Κ. Λαβρίνοβιτς 2, Γιανκούνας 3, Βαλαντσιούνας 14, Γιουσκεβίτσιους, Κουζμίνσκας 9, Μοτιεγιούνας 18, Βασιλιάουσκας 6.
Ελλάδα (Κατσικάρης): Ζήσης 5, Βασιλειάδης 4, Γλυνιαδάκης 4, Παπανικολάου 5, Σλούκας 7, Καϊμακόγλου 10, Βουγιούκας 11 (6 ριμπ.), Πρίντεζης 14, Μάντζαρης 3, Αθηναίου, Αντετοκούνμπο 4 (5 ριμπ.)-εκτός δωδεκάδας Καλάθης, Μπουρούσης και Γιάνκοβιτς, δεν έπαιξε ο Μπόγρης).