Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το φονικό στο Άστρος - Τί οδήγησε τον πατέρα να σκοτώσει τον ίδιο του τον γιο - Συνεργοί η μητέρα κι άλλοι τρεις

To όπλο του εγκλήματος (ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ)
 Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως για το άγριο φονικό στο Άστρος Κυνουρίας.

Όπως αποκαλύπτεται συνεργοί του 75χρονου στο έγκλημα ήταν και η μητέρα του θύματος αλλά και τρία ακόμη μέλη της οικογένειας.

Συγκεκριμένα εκτός από τον πατέρα συνελήφθησαν:  η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του θύματος (αδερφός του πατέρα), η 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου) και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος (σύζυγος της αδερφής του θύματος
 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος έμενε στο Περιστέρι, όπου εργαζόταν ως delivery, ωστόσο επισκεπτόταν τους γονείς του στο Άστρος και δεν δίσταζε να τους ξυλοφορτώνει προκειμένου να τους αποσπά χρήματα. Το σκηνικό αυτό είχε μάλιστα επαναληφθεί τουλάχιστον 4 φορές τον τελευταίο χρόνο.
Παραμονή του 15αυγουστου ο 39χρονος τηλεφώνησε στους δικούς του λέγοντας τους πως θα τους επισκεπτόταν την επομένη. Όταν έφτασε στο σπίτι λογομάχησε και πάλι με τον πατέρα του στην αυλή. Τότε ο 75χρονος τον πυροβόλησε πολλές φορές με μια καραμπίνα και τον σκότωσε.
Η μητέρα του θύματος μαζί με τη συνυφάδα της εξαφάνισαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου του 39χρονου και καθάρισαν την αυλή από τα αίματα.

Ο πατέρας και δράστης μαζί με τον αδερφό του φόρτωσαν το πτώμα στο αυτοκίνητο του νεκρού και το μετέφεραν με αυτό σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σπίτι.
Εκεί έβαλαν φωτιά προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη. Από την περιοχή τους παρέλαβε ο 53χρονος γαμπρός του δράστη που τους μετέφερε πίσω στο σπίτι.
Όταν οι αστυνομικοί επισκέφτηκαν τους γονείς του θύματος για να τους ενημερώσουν πως ο γιος τους είχε εξαφάνιστει, ο πατέρας απάντησε πως δεν είχε ιδέα και έφυγε για να πάει στο καφενείο.
Αυτή η συμπεριφορά προβλημάτισε τους αστυνομικούς. Επιβαρυντικό στοιχείο που έσπρωξε τις υποψίες στον οικογενειακό κύκλο του 39χρονου ήταν το γεγονός πως το αυτοκίνητο με το απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε σε τόσο κοντινή απόσταση από το σπίτι των γονιών του.

Έτσι οι γονείς κλήθηκαν για κατάθεση κατά τη διάρκεια της οποίας έσπασαν και ομολόγησαν.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα τα οποία έφεραν ίχνη αίματος, καθώς και οι πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο.
 Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας φαίνεται να εμφανίζεται αμετανόητος και να αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για το έγκλημα ενώ οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι εμφανίζουν σημάδια μεταμέλειας, με τη μητέρα να δηλώνει στους αστυνομικούς ότι θόλωσαν και έγινε το κακο...
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.