Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Τι δείχνουν οι μεταγραφές του Ολυμπιακού

 Τι δείχνουν οι μεταγραφές του Ολυμπιακού
Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta, μετά και το φιλικό με την Αθλέτικ, για τα νέα πρόσωπα του Ολυμπιακού. Τα ήδη υπάρχοντα κι αυτά που έρχονται.

Έγραφα στο τελευταίο κομμάτι μου ότι θα προκύψουν μετά και τα τελευταία φιλικά αποφάσεις-αφαιρέσεις Μίτσελ που μπορεί να μας φανούν κι άδικες. Ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε αμέσως μετά το φιλικό με την Αθλέτικ ότι μπορεί με τις εισηγήσεις του να αδικήσει κάποιους. Αλλά είναι αυτό που λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, με το μέγεθος του ρόστερ του Ολυμπιακού.
Το ευχάριστο, όπως αποτυπώθηκε κι από το ματς με την πολύ δυνατή ομάδα του Βαλβέρδε, είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει πολλούς και καλούς παίκτες. Κάποιοι παίζουν με το καλημέρα (βλέπε Αμπιντάλ), κάποιοι δείχνουν μεγάλες προδιαγραφές (βλέπε Μαζουακού, με το ντεζαβαντάζ της απειρίας), κάποιοι είναι πολύ κοντά στην ενδεκάδα (βλέπε Ντοσεβί, Ομάρ, Κασάμι), κάποιοι δείχνουν ότι μπορεί να διεκδικήσουν θέση (βλέπε Μποτία, Γκαζαριάν), κάποιοι άλλοι βγάζουν καλά στοιχεία, αλλά θέλουν και πολλή δουλειά (Κολοβός, Μπουχαλάκης, Αυλωνίτης)-ενώ αναμένουμε να δούμε για πρώτη φορά τον Φορτούνη.
Κι ένα 11ο νέο πρόσωπο, ο Διαμαντάκος μας «διαβεβαιώνει» με τις εμφανίσεις του ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να ποντάρει πάνω του και ότι πραγματικά αξίζει να είναι στο ρόστερ.
Αυτό που προβληματίζει από το 0-0 με τους Βάσκους, σε ένα παιχνίδι πάντως κάτω από λιοπύρι, άρα πολύ δύσκολο, ιδίως επιθετικά, και για τις δύο ομάδες, είναι ότι η ομάδα ενώ είχε αρκετές επικίνδυνες επιθέσεις, δεν έβγαλε τις καθαρές φάσεις για γκολ. Κι εκεί προφανώς θα χρειαστεί η βοήθεια και του Αφελάϊ και των δύο σέντερ φορ που θα έρθουν. Χρειάζεται η ομάδα παραπάνω ποιότητα ακόμη στο παιχνίδι της κι ειδικά στο πιο δύσκολο κομμάτι, αυτό της τελικής προσπάθειας, της πάσας, του σουτ.
Οι εμπνεύσεις του Μαζουακού (με σέντρες που ξυρίζουν), η κλάση του Τσόρι σε μία στιγμή, οι έξοχες αλλαγές παιχνιδιού του Κασάμι και μία-δύο μπούκες του Ομάρ έφεραν πέντε-έξι καλές φάσεις, αλλά ακριβώς εκεί στο φινάλε απαιτείται το κάτι «εξτρά». Προφανώς αυτό που έρχεται…
Πάντως,  μεταγραφή καλή θα είναι κι ο Αβραάμ, που πιστοποιεί το πόσο γερά έχει «γυρίσει», ενώ γενικά ήταν καλό για την άμυνα που κράτησε το μηδέν για δεύτερη φορά στο έκτο φιλικό...