Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ντόρα: Καλό είναι να έχουμε χιούμορ…

Dora-Bakoyannis-Kostas-Karamanlis

Η επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το αξίωμα του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν μια από τις πολιτικές εκπλήξεις του φετινού καλοκαιριού, καθώς ο απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας μπήκε… στη μάχη στα τελευταία επεισόδιά της, και ενώ ήταν γνωστή η επιθυμία της Ντόρας Μπακογιάννη να μετακομίσει στις Βρυξέλλες.
Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή μετά το 2006, η οποία συνέδεσε την παρουσία της με το ιστορικό “όχι” του τότε πρωθυπουργού στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, το 2008, επέλεξε τη… σιωπή, μετά τις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά που την “προσπέρασαν”.
Όλοι ωστόσο καταλαβαίνουν ότι από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο ενεργή και παρεμβατική παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην κεντρική πολιτική σκηνή, στο περιθώριο και των πολιτικών εξελίξεων που προβλέπονται ραγδαίες.
Όπως αναφέρει πάντως ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε μαζί με τον Ισίδωρο Κούβελο σε θερινό κινηματογράφο, όπου παρακολούθησε την ταινία “Θεέ μου, τι σου κάναμε”, ήταν ευδιάθετη, συνομιλούσε με το υπόλοιπο κοινό της ταινίας, και δεν δίστασε να αγγίξει το… φλέγον θέμα, της μη επιλογής της ως Επιτρόπου της Ελλάδας στη νέα Κομισιόν.
Το σχετικό ρεπορτάζ του “Μικροπολιτικού” μάλιστα, αναφέρει ότι ένας πολίτης τη ρώτησε “γιατί, βρε Ντόρα, δεν έγινες τελικά Επίτροπος;”, και η απάντησή της ήταν… ομιλούσα: “Καλό είναι να έχουμε χιούμορ”.

ysterografa.gr