Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Γιακουμάτος: Κανείς δεν θέλει τον θάνατο του Περιφερειακού Τύπου

giakoumatosΠολλές αντιδράσεις προκάλεσε η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία καταργείται η υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων του Δημόσιου και των ΟΤΑ στον Τύπο.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων επί του πολυνομοσχεδίου, κατά της ρύθμισης τάχθηκαν οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, οι οποίοι μίλησαν για ολέθριες συνέπειες σε αυτή καθαυτή τη βιωσιμότητα του περιφερειακού Τύπου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, Γρ. Τριανταφυλλόπουλος, ανέφερε ότι η απώλεια των μοναδικών εσόδων των περιφερειακών εντύπων θα σημάνει αυτομάτως το κλείσιμο και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι πρόκειται περί μείζονος ζητήματος, για το οποίο το κόμμα του θα φτάσει μέχρι την Ολομέλεια.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιφέρει αλλαγές την προσεχή εβδομάδα, οπότε (τη Δευτέρα) θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και (την Τρίτη και Τετάρτη) εισάγεται προς ψήφιση στο Β΄Θερινό Τμήμα. «Ουδείς θέλει τον θάνατο του περιφερειακού Τύπου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος